Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Humbuk kolem děkovací řeči, kterou na Českém lvu přednesla Daria Kashcheeva, neustává. Za filmařku, jejíž příliš dlouhý projev musel režisér slavnostního večera přerušit, se postavila řada slavných dam. Našlo se i dost těch, kdo jsou opačného názoru. Po Liboru Boučkovi (43) se kriticky vyjádřila i Linda Finková (55).

Kascheeva se v sobotu rozhodla vyjádřit nespokojenost se situací žen v umělecké sféře. Bohužel její projev byl až příliš dlouhý, a tak byla po několika upozorněních přerušena samotným režisérem. Na stranu Darii a možnosti svobodného projevu se přiklonily například herečky Berenika Kohoutová (33), Beata Kaňoková nebo novinářka Linda Bartošová.

„Mám dvě děti a myslím, že zrovna v oblasti umění to mají maminky nejlepší. Co mají říkat třeba ženy, co musí dělat krátkej-dlouhej nebo prodavačky celý den v krámě? Na stížnosti tohohle typu je lampárna,“ vzkázala Darie Kashcheevě známá zpěvačka.

„Dělat ze společenské akce prostor pro agitky je špatné. Dobře, že byla přerušena,“ připojil se k ní další z diskutujících.

Projev režisérky nenechal v klidu ani moderátora Libora Boučka. „Je mi 43 let. Asi nejvyšší čas mít děti. Bůhví, jak budu fungovat dál, a nechci na jejich maturáku být zaměňován za dědečka. Tak je mám. O víkendu byli mí kamarádi na Lvech, další ve vyprodaným O2 universu a další na kšeftu v Krkonoších. Ten kšeft jsem odmítl. A vařil rajskou, umyl synovi zadek a asistoval při koupeli dcery. Ale kde jsem moh bejt. Proč musím volit mezi tvorbou a rodičovstvím?“ parafrázoval režisérčin projev a přidal svůj pohled na věc.

„Protože to takhle prostě je. Protože je to normální. Protože tohle řešil můj táta i moje máma a miliardy dalších. Píšu to sem. I když to sem nepatří a už vůbec ne někam, kde jsem slušně požádán o minutový proslov, abych byl slušný k ostatním, a kde se k této otázce, kterou mám v mobilu, dostanu až po minutě dvou. Ať žije Český lev! Ať vítězí slušnost, i když je nutkání něco říct tolik silné. Vždy musím přece vědět, kde je vhodné to říct. Slušnost především. Když absentuje, dostanete leckdy pohlavek. Naštěstí maximálně výchovný,“ uvedl na sociální síti.

Reklama

Další články

Načítám