Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jak se zdá, sobotní proslov režisérky Darii Kashcheevy stále rezonuje českým showbyznysem. Po umělkyních, které se přiklonily na stranu přerušené ženy, se ozval také Libor Bouček (43). Ten ale stojí na opačné straně názorového pole.

Vítězka lva, režisérka Daria Kascheeva se v sobotu rozhodla vyjádřit svou nespokojenost se situací žen v umělecké sféře. Její projev byl ale moc dlouhý, a tak byla po několika upozorněních přerušena i režisérem. Na stranu Darii a možnosti svobodného projevu se přiklonily některé dámy, například herečky Berenika Kohoutová, Beata Kaňoková nebo novinářka Linda Bartošová.

Nemlčet se teď ale rozhodl i Libor Bouček, který se sám pohybuje v umělecké sféře a navíc je otcem. Sice nemá dělohu, vyjádřil ovšem svůj názor. „Je mi 43 let. Asi nejvyšší čas mít děti. Bůhví, jak budu fungovat dál, a nechci na jejich maturáku být zaměňován za dědečka. Tak je mám. O víkendu byli mí kamarádi na Lvech, další ve vyprodaným O2 universu a další na kšeftu v Krkonoších. Ten kšeft jsem odmítl. A vařil rajskou, umyl synovi zadek a asistoval při koupeli dcery. Ale kde jsem moh bejt. Proč musím volit mezi tvorbou a rodičovstvím?“ parafrázoval moderátor režisérčin projev a přidal svůj pohled na věc.

„Protože to takhle prostě je. Protože je to normální. Protože tohle řešil můj táta i moje máma a miliardy dalších. Píšu to sem. I když to sem nepatří a už vůbec ne někam, kde jsem slušně požádán o minutový proslov, abych byl slušný k ostatním, a kde se k této otázce, kterou mám v mobilu, dostanu až po minutě dvou. Ať žije Český lev! Ať vítězí slušnost, i když je nutkání něco říct tolik silné. Vždy musím přece vědět, kde je vhodné to říct. Slušnost především. Když absentuje, dostanete leckdy pohlavek. Naštěstí maximálně výchovný,“ uvedl na svém účtu na sociální síti.

Pod jeho projevem se hned začaly množit reakce sledujících. „Děkuji, Libore. Mám stejný názor. A to jsem žena. Děti chci. A plně chápu, jaká cena je je mít. Ale říkat, že jsme si nevybraly jako ženy, zda se narodíme s dělohou? Děloha je dar, ne břímě,“ napsala jedna z nich. „Libore! … už jsem začínala mít pocit, že se všichni zbláznili,“ připsala Iveta Lutovská (40) s emoji tleskajících rukou.

„Zdravím, Libore, jsem rád, že jsi tu debatu otevřel. Přesně to si totiž myslím já. Někteří děkující trochu vypočítavě zneužívají té možnosti promluvit do kamery a tohle celý dokonale připravený a zvládnutý večer hodilo někam úplně jinam… Což by mě jako tvůrce dost naštvalo, navíc to bylo netaktní i vůči všem osobnostem v publiku, byli tam chudáci jak rukojmí… Ať žije zdravý rozum!“ vyjádřil se i Aleš Cibulka.

„Libore, velmi souhlasím. A tímto způsobem brát ostatním čas na děkovnou řeč je čistý egoismus,“ přidala se Dagmar Havlová (71). „Souhlas bez výhrad,“ je reakce Ondřeje Rumla (42) a na sto procent souhlasí i Václav Kopta (58), Vašek Noid Bárta (43) nebo Miloš Pokorný.

Zdá se, že sobotní proslov rozdělil národ na dvě poloviny. I tak ale může být Daria Kashcheeva spokojena. Kdyby jej totiž v sobotu pronesla bez přerušení, určitě by neotevřela prostor k tak široké debatě.

Reklama

Další články

Načítám