Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Filmy s oblíbenou italskou komediální dvojicí Budem Spencerem a Terencem Hillem baví diváky více než čtyři desítky let. Ve filmu Dvojníci z roku 1984, který můžete zhlédnout na Televizi Seznam, předvedli svůj herecký um naplno – zahráli si totiž čtyřroli!

Přezdívalo se jim italské mlátičky, které mají pro strach uděláno a nikdy s nimi není nuda. Slavné komediální duo natočilo více než dvacet filmů. Tím šestnáctým v pořadí byla komedie Dvojníci o dvou snobských milionářích Antoniovi a Bastianovi, které chtějí záludní vyděrači okrást o jejich bohatství. Bud a Terence ve ztřeštěné komedii představují zároveň jejich dvojníky Grega a Elliota. Obě dvojice jsou totožné, takže gangsteři vůbec nemohou rozpoznat, kdo je kdo. Filmová zápletka je tudíž na světě, o bláznivé situace není samozřejmě nouze, stejně jako o rvačky, bitky, kopance a absurdní scénky. Ostatně, přesvědčte se sami už tento pátek 1. března od 20:10 na Televizi Seznam.

Souhra na první dobrou

Ačkoliv by se mohlo zdát, že dva naprosto rozdílní Italové nemohou najít společnou řeč, opak je pravdou. Už od prvního setkání to těmhle dvěma klapalo. Štíhlý blonďák s andělským pohledem a obtloustlejší morous s drtivým úderem přezdívaným kladivo se prostě hledali, až se našli.

Jejich přátelství bylo natolik silné, že dokonce málem zničilo Spencerovo manželství. Jeho žena si nejednou veřejně v rozhovorech stěžovala, že na jednu stranu jim jejich přátelství přeje, na druhou stranu spolu kamarádi tráví tolik času na natáčení a následně ještě na společných pijatikách po barech, že začínala žárlit. Nechali se ti dva nerozluční ovlivnit manželkou? To víte, že ne! Jejich přátelství přesekla až smrt, když v roce 2016 Bud Spencer ve věku 86 let zemřel. Terence byl zdrcený, ale přesto svého přítele vyprovázel s úsměvem a při pohřbu v Římě se před zraky tisíců zarmoucených fanoušků nad Spencerovou rakví široce usmál.

Chybička za barovým pultem

Až budete sledovat film Dvojníci, zaměřte se na drobné detaily a můžete odhalit pár nedokonalostí a filmových chyb. Například při bitce v přístavním baru, ve které začnou gangsteři házet židlemi přes barový pult, si můžete všimnout, že ani jedna lahev není rozbitá. A v dalším střihu už dokonce na polici žádné lahve nejsou. Prostě i mistr střihač se někdy utne.

Reklama

Další články

Načítám