Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pokud jde o rodinnou vánoční komedii Sám doma, je několik otázek, které nedají divákům spát. Například, jak je možné, že rodiče Kevina opravdu zapomněli doma, nebo jak mohli „Mokří bandité“ přežít smrtelně vyhlížející zranění. Nejčastější otázkou ale je, kolik že to McCallisterovi vydělávali, že si mohli dovolit takový dům a dovolenou v Paříži pro celou rodinu? A konečně známe odpověď.

Deník The New York Times se do toho opravdu obul a rozhodl se věci přijít na kloub. Oslovil několik ekonomů z Federálního rezervního systému, který je centrálním bankovním systémem Spojených států amerických. A na co přišli?

McCallisterovi by podle nich patřili mezi jedno procento Američanů z té nejvyšší vrstvy. Museli by vydělávat 6 milionů korun ročně v roce 1990 a asi 15 milionů korun v dnešní době, aby si mohli dovolit dům, jaký měli. Což z nich dělá pouhé jedno procento lidí žijících v nejluxusnější čtvrti v Chicagu.

Ve filmu se vlastně nikdy nedozvíme, co McCallisterovi dělají za práci, ale několikrát bylo naznačeno, že Kate byla módní návrhářkou a Peter podnikatelem. Pokud nedělali něco ilegálního.

Katina práce v módě by ostatně vysvětlovala i to, proč měl Kevin přístup k tolika figurínám, které využil, aby zmátl zloděje. A aspoň by bylo jasné, po kom zdědil kreativitu.

Související témata:
Ekonomové

Reklama

Další články

Načítám