Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V rodinné komedii Sám doma 2: Ztracen v New Yorku z roku 1992 si oscarová herečka Brenda Fricker zahrála Holubářku a moc si to užila. Dodnes na natáčení vzpomíná s láskou.

„Byl to nejdražší snímek, na kterém jsem do té doby dělala,“ uvedla v minulosti pro The Hard Shoulder Brenda. „Takže jsme se prakticky koupali v luxusu,“ dodala.

Během natáčení bydlela v přívěsu zaparkovaném na parkovišti hotelu Plaza. „Mohla jsem jít kdykoliv do hotelu v kostýmu a od ptačích ho*en. Když chcete rychle vyprázdnit výtah, hodí se to,“ nechala se slyšet s úsměvem.

Natáčení prý šlo hladce a všichni byli skvělí. Ocenila například spolupráci s kolegou Joem Pescim nebo setkání s Donaldem Trumpem.

„Potkali jsme se ve výtahu, nakrčil nos a zeptal se, jestli také točím. Řekla jsem, že ano, a on se mi představil, řekl, že vlastní ten hotel a pozval mě, že v něm mohu kdykoliv zůstat,“ pochvalovala si galantnost bývalého prezidenta USA.

Fricker za snímek dodnes bere peníze, které jí tečou z opakování vysílání, i když jde v podstatě o šeky s desítkami dolarů. Ne že by je potřebovala. Brenda si už v roce 1989 odnesla Oscara za film Moje levá noha a hraje dodnes.

Za posledních deset let jde spíš o epizodní role v televizních seriálech nebo dabing, ale herecky aktivní je i ve svých 78 letech.

Související témata:
Brenda Fricker

Reklama

Další články

Načítám