Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sin City se každý rozumný člověk vyhne obloukem. Je to temné město, ve kterém slušní obyvatelé přijdou vždy k úhoně. Patří k nim i policista John Hartigan (Bruce Willis), který přislíbil ochranu sexy striptérce Nancy (Jessica Alba), a Marv (Mickey Rourke), mlátička s dobrým srdcem, toužící po pomstě za vraždu prostitutky Goldie – byť spolu strávili jen jedinou noc. Osudy postav se setkávají v několika kratších příbězích, ve kterých teče krev proudem…

Legendární noirový thriller Sin City – město hříchu uvidíte 24. listopadu ve 22:05 h. na Televizi Seznam. Příběh byl inspirován akčním komiksem Franka Millera, který se vedle známých filmařů Roberta Rodrigueze a Quentina Tarantina na natáčení také režijně podílel.

Pocta Drsnému Harrymu

Bruce Willis byl obsazen do role Johna Hartigana, až když o to zažádal Quentin Tarantino, který s ním spolupracoval na filmech Pulp fiction: Historky z podsvětí (1994) a Čtyři pokoje (1995). Detektiv Hartigan má jako služební zbraň Smith & Wesson Model 29, což má být pocta filmu Drsný Harry (1971). Ze stejného důvodu má i striptérka Nancy příjmení Callahan jako postava Clinta Eastwooda ve zmíněném filmu. Představitel detektiva Hartigana Bruce Willis je ve skutečnosti levák, ale jeho postava je pravák stejně jako postava v původním komiksu.

Robert Rodriguez obsadil Benicia Del Tora do role Jackie Boye poté, co si ho všiml na předávání Oscarů, kde měl herec dlouhé vlasy, které režisér popsal jako „vlčí“. Del Toro ironií osudu o pět let později ztvárnil skutečného vlčího muže ve filmu Vlkodlak.

Rozbitý inventář

Představitelka striptérky Nancy Jessica Alba se musela v rámci přípravy na roli naučit vrhat laso. Trénovala ve svém pokoji v hotelu Four Seasons a zničila přitom nespočet lampiček a váziček. Herečka také prohlásila, že byla vždy pevně rozhodnutá se na plátně nesvlékat a nebyla příliš nadšená, když zjistila, že bude hrát striptérku.

Roli tak odehrála bez svlékání, což zklamalo její fanoušky, kteří si mysleli, že ji konečně uvidí na plátně nahou. Podprsenku, kterou její postava nosila ve filmu, poté herečka věnovala do charitativní dražby.

Co možná ještě nevíte

Coby Marv strávil Mickey Rourke každý natáčecí den dvě hodiny v maskérně, kde mu byla uměle aplikována brada, nos a čelo. Robert Rodriguez doporučil maskérům jako vzor obličej Dannyho Treja. Brittany Murphy, která hraje Shellie a objevuje se ve všech třech příbězích, natočila všechny své scény v jeden den. Talentovaná herečka zemřela předčasně v roce 2009 ve věku pouhých 32 let.

Reklama

Další články

Načítám