Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rodina Bruce Willise (69) se netají informacemi o zdravotním stavu herce. Ty s veřejností sdílí jeho žena, dcera nebo třeba i jeho kamarád. Lidé už ale prosí, aby herci bylo ponecháno soukromí a příbuzní o jeho nemoci neinformovali.

Když rodina známého akčního hrdiny v únoru oznámila, že Bruce Willis trpí frontotemporální demencí, měla dvě možnosti. Buď nechat herci absolutní soukromí a veřejnost už dál o vývoji jeho nemoci neinformovat, nebo naopak podávat informace s tím, že mohou pomoci i jiným lidem, kteří se s touto chorobou setkali. Členové klanu Willisů si zvolili druhou možnost, a tak se celý svět pravidelně dozvídá o tom, jak na tom herec je. Teď v talkshow s herečkou Drew Barrymore promluvila i Tallulah, dcera herce z prvního vztahu s Demi Moore.

Ta se nechala slyšet, že typ nemoci jejího otce je „agresivní“ formou demence, „která je velmi vzácná.“ Na otázku, proč rodina zveřejňuje soukromé informace o zdravotním stavu otce, pak Tallulah odpověděla, že chtějí rozšiřovat povědomí o nemoci. „Když můžeme vzít něco, s čím se potýkáme jako rodina i jako jednotlivci, a pomoci tím jiným lidem, aby z toho vzešlo i něco dobrého, tak je to pro nás velmi důležité.“ Drew Barrymore se pak Tallulah zeptala i na to, jak je na tom její otec v současné době. „Je stejný… Což si myslím, že v tomto ohledu je to nejlepší, co si můžeme přát. A to, co vidím, je láska, když jsem s ním. A je to můj táta a on mě miluje,“ dodala s tím, že když je s otcem, často jen poslouchají hudbu.

Lidé se ale proti neustálému toku informací o hercově zdravotním stavu začínají bouřit. „Osobně bych respektoval jeho soukromí, nevyužíval bych ho. Nebyl to člověk, který žil svůj život veřejně. Zaslouží si lásku, respekt a soukromí,“ zní v jednom z komentářů v magazínu Daily Mail. „Dopřejte mu soukromí a důstojnost. Není třeba poskytovat médiím podrobný popis jeho příznaků,“ objevuje se další názor. „Zdá se, že jeho dcera má teď alespoň nějaké poslání. Co tyhle dívky dělají?“ ptá se další. Tak uvidíme, jestli si rodina do budoucna vezme takové komentáře k srdci, nebo se veřejnost bude dál dozvídat o tom, jak se hercův stav vyvíjí.

Související témata:
Tallulah Willis
Frontotemporální demence (FTD)

Reklama

Další články

Načítám