Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Evelyn Miller má dvě vaginy. Roky se trápila s nejrůznějšími zdravotními obtížemi, než na to přišla. Nyní popsala moment, kdy jí odhalili diagnózu.

Asi netřeba dodávat, že byla poměrně v šoku. K tomu šlo navíc o delikátní situaci. Jednatřicetileté Australance diagnostikovali tzv. uterus didelphys čili dvojitou dělohu. Takové ženy mají ale nejen dvě dělohy, ale celé dva reprodukční systémy, děložní čípky, vaječníky, dokonce i vaginy. A ano, obě fungují pro pohlavní styk, stejně jako může otěhotnět v obou dělohách.

„Od mládí jsem věděla, že je se mnou něco velmi špatně,“ přiznala zahraničním médiím. „Dostala jsem třeba menstruaci, ale tampony mi nikdy nefungovaly,“ popsala.

A samozřejmě i sex byl pro ni zvláštní. „Obě mé vaginy jsou nakloněné ven a velmi odlišné. Nemohla jsem přijít na to, co je špatně.“

Lékaři nicméně přišli na její diagnózu, až když otěhotněla. Evelyn tehdy bylo 20 let a chtěla jít na přerušení. To ale nedopadlo, jak mělo. Blondýnka se po zákroku probrala, ale doktor jí sdělil, že je stále těhotná, protože má dvě dělohy, a bude muset celý proces absolvovat znovu.

„Pochopitelně bylo traumatizující přijít na to takhle, ale nakonec se mi ulevilo,“ dodala s tím, že byla ráda, že konečně ví, co jí je.

Život se dvěma vaginami je o něco nákladnější. Evelyn má dvě menstruace, a musí tak použít dvojnásob tamponů. Jako by to bylo málo, jedna prý vždy trvá o něco déle a jsou poměrně bolestivé.

Když se pak Evelyn rozhodla mít děti, lékaři jí vzhledem k její kondici doporučili císařský řez. Sekce podstoupila v obou případech a byly prý neméně traumatické.

Související témata:
Evelyn Miller
Zdvojená děloha

Reklama

Další články

Načítám