Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jodie Weston se proslavila díky reality show Rich Kids Go Skint o rozmazlených dětech zbohatlíků nebo v souvislosti s tím, kolik měsíčně utrácí za synka. Třicetiletá blondýnka má teď ale úplně jiné problémy. Ze sociálních sítí jí totiž kradou fotografie a lákají na ně chlapy.

Na falešný profil, který někdo vytvořil na randící aplikaci Tinder, ji upozornila její matka. Takových profilů s jejími snímky vzniklo dokonce několik s nejrůznějšími jmény a lokalitami.

Všechny jsou falešné s ukradenými fotkami a všechny lákají muže na rande. Jodie bere situaci velmi vážně, bojí se totiž, co mají zloději fotek za lubem.

„Je to děsivé, protože nevím, o co jim jde. Snaží se setkat s lidmi? Jde o muže?“ strachuje se Weston.

Ta navíc netuší, co si počít. „Nevím, co jiného dělat než na to upozorňovat na svých sociálních sítích. Připadám si bezmocná a pořád přemýšlím, co všechno by se mohlo stát.“

Jodie se také bojí, že by zloději mohli loudit z lidí peníze. A naneštěstí Tinder není jediná aplikace, kde někdo zneužil její fotky. Jedna ze sledujících jí dala na vědomí, že ji trollil falešný profil s jejími snímky.

Takové zneužívání moderní technologie je podle Jodie problém. A viní z toho společnosti, které to berou na lehkou váhu.

„Nemělo by to být tak snadné. Mohlo by to vést k nebezpečným situacím. Představte si, že si dáte rande s někým jiným, než jste čekali. Je to velký problém,“ myslí si bývalá hvězda reality show.

Související témata:
Jodie Weston

Reklama

Další články

Načítám