Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ines Trocchia má skoro 2 miliony sledujících na Instagramu. Je velmi sexy, a tak není divu, že je tolik populární. Jenže její krása upoutala i nechtěnou pozornost. Ines totiž začali krást fotky a vytvářet z nich modelky umělé inteligence. A to je pro ni trochu problém.

Popularita AI modelek je na vzestupu. Často vypadají tak věrohodně, že je člověk nerozezná od skutečných modelek. Podobné je to i s Ines, které sledující často nevěří, že je skutečná.

Kromě toho prý přichází o peníze, protože jí lidé kradou její vymazlené fotografie a sestavují z nich AI modelky. A Ines už narazila na takové, které pak měly víc sledujících než ona.

„Už tak je dost frustrující, že si lidé myslí, že jsem AI modelka,“ říká půvabná Italka. „Ještě horší ale je, že jsem si všimla profilů s mým tělem na fotkách, na které „nalepili“ cizí hlavu. Mluvila jsem s kolegyněmi z oboru a mají často stejný problém,“ postěžovala si.

Podle Ines její profil nevypadá ani trochu jako profil modelky vytvořené umělou inteligencí. Takové lze poznat podle toho, že má dotyčná na každé fotce stejný výraz a neobjevují se na něm žádná videa, upozorňuje Trocchia.

Navíc si myslí, že uměle vytvořené modelky nastavují ženám nereálné standardy krásy, a to považuje přinejmenším za problematické.

„Vidíte takové lidi na ulici? Můžete s nimi založit rodinu? Ne. Pro mě je to naprosto nepochopitelné,“ vrtí hlavou modelka.

Také jí připadá smutné, že lidé tíhnou k takové „kráse“. Podle ní má umělá inteligence ve světě místo, ale měla by mít své hranice.

„Taky jsem ji použila, abych například odstranila z fotek věci za mnou. Ale je úplně jiný příběh, když s její pomocí vytváříte zcela fiktivního člověka,“ dodala na závěr.

Související témata:
Ines Trocchia

Reklama

Další články

Načítám