Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Plus size lidé to při cestování nemají vůbec jednoduché. Jako by nestačilo, že se třeba nevejdou do sedačky nebo jim nesedí bezpečnostní pásy, často se také musí potýkat s poznámkami nebo nevraživými pohledy spolucestujících. Své o tom ví i Kirsty Leanne ze Shropshire, která se na sociální síti svěřila se svými strastmi.

Kirsty zasvětila svůj profil cestování a problémy, kterým čelí kvůli své figuře, k tomu bohužel patří. Hateři ji často trolí, že má místo stížností raději zhubnout, ale tipům, jak cestovat jako plus size, Kirsty dokonce věnuje svůj blog.

Tiktokerka se v jednom z nedávných videí navíc svěřila se zážitkem na cestě do Španělska. Seděla u okýnka, a když přišla spolucestující, která dostala sedačku vedle ní, uprostřed, prý okamžitě dávala najevo svou nespokojenost. Konstantně vzdychala a frkala, a když se jí Kirsty omluvila, že je tam málo místa, ani nereagovala.

Aby toho nebylo málo, dotyčná celou cestu agresivně tlačila na opěrku na ruku, pod níž měla Kirsty tu svou, až jí způsobila modřiny. Bloggerka se to snažila vydržet, ale prý to bylo bolestivé.

Nakonec se dáma otočila na kamarádku o několik řad za nimi se slovy: „Už vedle ní nemůžu sedět.“ Kirsty dělala, že to neslyšela, ale hanbou by se propadla.

Celou dobu sice mlčela, ale bylo jí velmi nepříjemně. Od té doby si nic takového líbit nenechá.

„Žádám letušky, aby mě usadily někam, kde je víc místa, s volnou sedačkou vedle mě, abych takovým zážitkům předešla,“ nechala se slyšet.

Když už ji posadí vedle někoho jiného, snaží se být laskavá a chápavá a doufá, že ji dotyční oplatí stejnou mincí. Sama už pozná, kdy jsou cestující iritovaní, že musí sedět vedle ní. Většinou to podle ní dávají najevo.

„Většina lidí je milá, ale někteří si na mně vylévají frustrace. Chápu, že je to nepohodlné, ale není nutné chovat se příšerně. To nic nevyřeší,“ myslí si.

Poté, co se s příběhem svěřila, se mnoho komentujících kupodivu zastalo dámy, která Kirsty způsobila modřiny. Podle nich si za to bloggerka může sama. Někteří také podotkli, že by měl existovat váhový limit, podle kterého budou pouštět lidi do letadla.

Mnoho sledujících se jí ale pro změnu zastalo s tím, že se nemusí za nic omlouvat ani stydět a každý má právo cestovat, ať už vypadá jakkoliv. Na jednom se ale všichni shodli, a sice, že letecké společnosti by neměly šetřit s místem a měly by mít prostornější sedadla.

Související témata:
Kirsty Leanne

Reklama

Další články

Načítám