Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Angela Karanja z Banbury je zapálenou propagátorkou body positivity. Před svou osmnáctiletou dcerou Dee chodí nahá odjakživa a nehodlá na tom nic měnit, ani když je dospělá. Dokonce se před ní sprchuje, což někteří lidé nedokážou rozdýchat.

Pro osmačtyřicetiletou psycholožku je důležité, aby její dcera věděla, že ne každý má tělo jako instagramová modelka. A aby se cítila v tom svém dobře.

„Myslím, že neukazujeme děvčatům dostatečně, jak stárnoucí tělo vypadá. Vídají jen vyretušované snímky na sociálních sítích, a pak si nepřipadají dost dobré,“ míní Angela.

A jak to vnímá Dee? „Cítím se díky tomu dobře, protože vím, jaká je realita,“ nechala se slyšet studentka.

Ta je toho názoru, že by si každý měl svého těla vážit, i když ho zrovna nemiluje, protože má jenom jedno. S matkou obě svá těla milují.

Angela je přesvědčená, že má Dee takový postoj právě díky tomu, že se před ní vždy sprchovala a chodila po domě nahá.

Dokonce i dnes, když ráno vstane, jde do sprchy, jak ji pánbůh stvořil. A vůbec ji to netrápí. Většina lidí jí za její odvahu tleská, někteří si ale klepou na čelo, že by se před dětmi nahá ukazovat neměla.

Takovým se to nebojí vysvětlit. „Chcete mi tvrdit, že by moje děti neměly znát moje prsa nebo zadek?“ vrtí hlavou Angela.

A jak jste na tom vy? Patříte do týmu „nahota před dětmi je ok“, nebo si naopak myslíte, že by vás nahé vidět neměly? Hlasujte v naší anketě!

Je podle vás v pořádku, aby rodiče chodili před dětmi nazí?
Jasně, je to přirozené.
89 %
Ne, je to nevhodné.
11 %
Celkem hlasovalo 7134 čtenářů.
Související témata:
Angela Karanja

Reklama

Další články

Načítám