Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S touto osmadvacetiletou Kanaďankou není radno si zahrávat. Není to totiž žádná křehká princeznička, ale holka, co zvládne za pomoci těžkých strojů udělat třeba novou silnici…

Amanda Duong z kanadského Saskaatoonu od svých osmnácti let trávila léto brigádou jako dělnice na stavbě. Dva roky rovněž strávila studiemi na univerzitě v oboru biochemie, ale práce ve stavebnictví ji natolik bavila, že se nakonec rozhodla „vykašlat se na titul“ a s univerzitou sekla.

V současnosti si vydělává v přepočtu více než 1,4 milionu korun ročně prací ve stavebnictví, přičemž aktuálně obsluhuje pětadvacetitunový grejdr John Deere 772, který se využívá ke srovnávání velkých zemních ploch, tradičně se používá například v silničním či železničním stavebnictví.

Kdo by si ale myslel, že si ji kolegové na pracovišti hýčkají, je na omylu. Amanda se naopak musela popasovat s velice misogynním přístupem ze strany mužů. Jeden spolupracovník si dokonce dělal legraci z ní i jejího příjmení prostřednictvím vysílačky a neštítil se ani rasistických „vtípků“. Když s ním Amanda jeho chování chtěla řešit, muže to ještě víc naštvalo, a dokonce se pokusil vyvolat fyzickou potyčku.

„Někteří chlapi se ke mně chovali příšerně, jako bych k nim nepatřila, a snažili se mě vyšikanovat natolik, abych odešla z práce. Někteří byli opravdu nemilosrdní,“ nechala se slyšet Amanda, které trvalo dost dlouho, než si mezi mužským kolektivem dokázala vydobýt své místo.

Související témata:
Amanda Duong

Reklama

Další články

Načítám