Hlavní obsah
Článek

V létě oslaví dvacetileté výročí po boku hokejové legendy Patrika Eliáše. Moderátorka Petra Eliáš Voláková byla hostem našeho pořadu Superchat. Prozradila, jaký je život s hokejistou, se kterým má dvě krásné dcery Sophii a Kailu.

Petra přiznala, že hned na začátku vztahu prošli velkou zkouškou. „Málem zemřel na žloutenku, kterou se nakazil v Rusku během výluky v NHL. Bylo to vážné. Nakazil se žloutenkou typu A, byla v té době v Moskvě epidemie kvůli špatně balené vodě, což jsme nikdo netušil,“ vzpomíná Petra.

Patrikovo tělo v té době bohužel už bojovalo s další vážnou nemocí. Ruský tým, kde Eliáš hrál, to ale nezajímalo a Patrika poslali na led. „Netušili jsme, že měl v té době mononukleózu. To jsou dvě nejhorší nemoci, které se v játrech můžou potkat. Rusové to řešili po svém. Měl vysoké horečky, bylo mu zle, dali mu obrovskou dávku antibiotik a poslali ho na led. Ale žloutenka způsobuje to, že začne otékat mozek a játra. Kdyby dostal náraz na ledě, tak by mohl umřít. Bylo to hodně dramatické,“ vysvětluje moderátorka.

Byla u toho, kdy Patrika transportovali do Česka do nemocnice. Nikdo netušil, zda to přežije. „To bylo v začátku našeho vztahu. Takže v té době, kdy se dvojice romanticky vodí za ruce, tak my řešili otázky života a smrti. Patrika jsme složitě transportovali do Čech, kde mu v nemocnici zachránili život a mě v prvních dnech informovali, že může opravdu nastat cokoli. A že když to dobře dopadne, tak se nikdy nevrátí k vrcholovému sportu. On se z toho dostal a pak měl ještě krásnou kariéru,“ dodala Petra Eliáš Voláková.

Co dalšího prozradila? Jak se jim podařilo získat americké občanství a jaký je život v USA, které se staly jejich druhým domovem Pusťte si video nebo Superchat poslouchejte na podcastových platformách.

Další články

Načítám