Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečku Vlastu Peterkovou (77) mohou seriáloví diváci znát z Četnických humoresek i z Doktorů z Počátků. Září také na divadelních prknech. Poslední měsíce ale věnovala hlavně přípravám na vzpomínkový koncert její životní přítelkyně Hany Zagorové. Kromě toho také v uplynulých týdnech načetla její knihu do audioverze. Jak Vlasta Peterková vzpomíná na život s „Haničkou“ a smířila se s jejím odchodem? O tom velmi otevřeně promluvila v nejnovější Retrojízdě.

Herečka náš štáb vytáhla na místo, kam v minulosti chodila pravidelně právě s Hanou Zagorovou na skleničku „bublinek“. Jejich dvojici doplňovala i zpěvačka Monika Absolonová, s kterou tam chodí dodnes, a často tam zavítají také se Štefanem Margitou. „Kdykoliv jdu jen kolem tohoto podniku, tak se mi úplně sevře srdce,“ prozradila moderátorovi Marku Terebovi.

Během rozhovoru padla řeč i na dva vzpomínkové koncerty. Na obou totiž Peterková zazpívala píseň „Nešlap, nelámej“, což ale doprovázely velké nervy, a jak přiznala naší kameře, tak se při druhém koncertě dostavil malý výpadek, který ji dodnes mrzí.

Peterková se svěřila i s tíží, kterou cítila během načítání audioverze knihy Naprosto nezbytná Hana Zagorová. „Já jsem si vybavovala spoustu situací. Spoustu těch lidí, o kterých píše, znám. Opravdu jsem přemáhala slzy,“ prozradila.

Mluvila také o tom, zda svou bolest z odchodu kamarádky sdílela s jejím mužem Štefanem Margitou. „Strašně často přemýšlím, o tom, co mu napíšu. Nechci ho dostávat do situace, kdy mi bude hůř. On se mi ozval na Valentýna, což bylo hrozně hezké. Posílal srdíčka, stejně jak to dělala Hanička,“ vzpomněla.

„Haničkou“ ale byla zpěvačka jen pro svou blízkou přítelkyni, s kterou by letos oslavila 60 let od prvního setkání. Od ostatních toto familiární oslovení neměla až tak ráda.

V nejnovějším díle Retrojízdy došla také řeč na propařená studentská léta i na téma zpěvaččina onemocnění, které si její blízká přítelkyně trochu vyčítá. Pustit si ji můžete ve videu v úvodu článku nebo v podcastových aplikacích.

Související témata:
Vlasta Peterková

Reklama

Další články

Načítám