Hlavní obsah
Článek

Rodina, přátelé a kolegové dnes dali poslední sbohem herečce Simoně Postlerové (†59). Po emotivním loučení v Divadle na Vinohradech od 13 hodin proběhla zádušní mše v kostele svaté Ludmily.

Zatímco v divadle se s herečkou loučili hlavně herečtí kolegové, zádušní mše se účastnili rodinní příslušníci, dcera Jana Magdalena s manželem Danem a dcerou Magdalenkou a také syn Damián. Maminka Jana Postlerová se ale neúčastnila a nepřišla ani na zádušní mši.

Do kostela sv. Ludmily na náměstí Míru chodila Simona Postlerová pravidelně předčítat z bible. Před pár měsíci se ale herečka začala stále častěji objevovat spíše v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad. Přitom na náměstí Míru se loučila v roce 2016 se svým manželem, hudebníkem Zdeňkem Hráškem (†62) a rok po jeho skonu za něj nechala sloužit na stejném místě také mši. Před třemi lety zde před svatbou žehnala dceři Janě Magdaleně a právě v tomto místě probíhá za oblíbenou herečku i zádušní mše.

Podle informací deníku Blesk se úplně neshodla se zdejším mužem církve a začala docházet do svatostánku na náměstí Jiřího z Poděbrad.

„Paní Postlerovou k nám před pár měsíci přivedla jedna paní, která k nám na mše pravidelně chodí. Prý by u nás ráda předčítala z bible. Byli jsme jenom rádi,“ sdělila deníku pracovnice farnosti. „S farářem Houkalem si velmi rozuměla, ale bylo to myslím proto, že bydlela za rohem a nemusela se nám přizpůsobovat. Naopak, my jsme jí vycházeli vstříc.“ Právě tady četla z bible naposledy. Pár hodin předtím, než ve svém bytě zemřela.

Pro návrat do kostela na náměstí Míru se zřejmě rozhodly děti Postlerové. Už kvůli tomu, že zde probíhalo rozloučení s jejich tatínkem. Mši za Simonu však nebude v bazilice sv. Ludmily sloužit zdejší farář Jakub Berka. Rodina si pozvala Boguslawa Stanislava Surmu z olomouckého arcibiskupství! Byl to shodou okolností právě on, kdo před časem sloužil v bazilice sv. Ludmily. Podle všeho jde o rodinného přítele, a tak se pozůstalí rozhodli pro něj.

Po zádušní mši následovalo poslední rozloučení spojené s uložením ostatků do hrobu. Proběhlo na Vinohradském hřbitově, kde odpočívá také Zdeněk Hrášek, a stalo se tak pouze v úzkém rodinném kruhu. I v tomto případě maminka Jana chyběla. Účastnili se ho dcera Jana Magdalena a syn Damián a další blízcí Simony Postlerové.

Další články

Načítám