Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na nejrůznější témata jsme si při našem posledním setkání povídali se Šárkou Grossovou. Dotkli jsme se jejího podnikání, vysvětlila, proč už by nechtěla provozovat restauraci, a prozradila také, zda by se přestěhovala na kanárský ostrov Tenerife, kde pořídila apartmán. A bylo by vůbec s kým?

Se Šárkou jsme se potkali na otevření restaurace, sama s nimi má zkušenosti. I té poslední se ale před časem zbavila. „Tu, kterou jsme měli v Prokopském údolí, už jsme pronajímali, já už to nechtěla provozovat, protože jsem měla restaurací docela dost. Ale byla na krásném místě, šlo to tam v podstatě samo. Ale radši už chodím jenom jako host,“ usmívala se. Podnikání ale nezavrhuje. „Ale už ne v oblasti restaurací. Možná nějaká malá kavárnička,“ zasnila se.

Již dvacet let se Šárka věnuje internetovému obchodování. Díky covidu si uvědomila, že práci může dělat odkudkoli, třeba i z ostrova Tenerife, kde si pořídila apartmán. „Pracuju i s lidmi, učíme je nakupovat. Dá se v podstatě dělat kdekoli, spoustu věcí jsme se naučili dělat online, dělám tam i školení. Ale osobní kontakt to nenahradí,“ neplánuje své aktivity přesunout z Česka.

V době, kdy jí zemřel manžel, by se to možná hodilo. „Je pravda, že jsem o tom uvažovala. Ale asi ne úplně nastálo, mám prostě Prahu ráda. Nedokážu si představit, že bych byla bez historického centra. Vyrůstala jsem na Václaváku, chodila tady do školy. Ale Tenerife miluju, je tam celoročně sluníčko, což je něco, co potřebuju. Ale pořád bych tam asi být nemohla. Dokážu si představit, že bych tam trávila tři měsíce v zimě, ten leden, únor a březen,“ svěřila s tím, že dcery by za ní určitě rády jezdily, i když už mají své životy. Nový muž v jejím životě prý není. „Mám kamarády a přátele a zatím mi to stačí,“ uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám