Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nikdy jsme je nepotkali pohromadě, takže nám nedošlo, jak podobní si jsou. Na plakátě k nové hře Forman, kterou bude uvádět Museum Kampa na své letní scéně, ale jsou Marek Adamczyk (36)Patrik Děrgel (35), kteří se budou alternovat v titulní roli, téměř k rozeznání. „Ale to nejsme my, to jsou dva Formanové,“ smál se Marek.

Pro oba je to jejich první herecké setkání, což vlastně souvisí i s jejich vzájemnou podobou. „Potkali jsme se ve škole, Mára byl rok nade mnou, ale že bychom spolu účinkovali, si vůbec nevybavím,“ krčil rameny Patrik. „Právě díky tomu, že jsme podobné typy, tak roli dostane buď jeden, nebo druhý. A k tomu, abychom hráli bratry, ještě nedošlo. I když i toho se možná dočkáme,“ dodal Marek.

Pro oba mladé herce je role ikonického režiséra splněným snem, ale zároveň velkou zodpovědností. Jeho tvorbu milují. „Věřím, že jsme v dobrých rukách a pana Formana vystihneme se ctí a co nejlépe budeme moct,“ věří Patrik.

V našem videu také prozradili, jaké období života Miloše Formana vlastně ztvární, a podělili se i o své nejoblíbenější filmy z jeho dílny. Protože premiéra bude až v červnu, oba mají v plánu si Formanovy filmy znovu pustit.

Související témata:
Museum Kampa

Reklama

Další články

Načítám