Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pětašedesátý ročník novinářské ankety Sportovec roku se nesl ve smutném duchu tragédie na Filozofické fakultě pražské Univerzity Karlovy. Večer se uskutečnil bez kulturního programu i televizního přenosu a začal minutou ticha.

Vítězkou sportovní ankety se stala tenistka Markéta Vondroušová, která se na místo dostavila několik hodin před oficiálním galavečerem, aby se setkala s novináři. Později na svých sociálních sítích vzkázala, že na ceremoniál nedorazí.

„S ohledem na dnešní tragickou událost, která mnou otřásla, se neúčastním výsledků ankety Sportovec roku 2023,“ uvedla zdrcená tenistka.

Stříbrné ocenění si převzal beachvolejbalový pár Ondřej Perušič a David Schweiner. „Jsem přesvědčen, že jako student Filozofické fakulty bych neměl mluvit o sportovních úspěších. Samozřejmě všem děkuji, ale chci hlavně popřát hodně síly svým spolužákům, kolegům a vyučujícím,“ řekl Ondřej Perušič během přebírání ocenění. Bronzovou příčku obsadil hokejista David Pastrňák.

Na udílení cen nechyběli další významní čeští sportovci. Jako bývalá biatlonistka Gabriela Soukalová s partnerem, vodní slalomář Jiří Prskavec s partnerkou, olympijská vítězka Kateřina Neumannová nebo mistryně světa v lukostřelbě Marie Horáčková. Celým večerem provázela moderátorka Daniela Písařovicová (45).

Reklama

Další články

Načítám