Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kateřina Brožová (56) se jen těžce vyrovnává s tragickou smrtí svého milovaného pejska. Rhodéský ridgeback utekl z veterinární kliniky v pražských Řepích, později ho srazil vlak. O pejska Jordyho se měla klinika starat v době, kdy byla Kateřina Brožová na dovolené.

„Oni ho pustí při venčení z vodítka, ač ho neznají a nevědí, jak bude reagovat, i když je to starší, a ne úplně zdravý pes,“ řekla Kateřina Super.cz. Nešťastná herečka pár dní po tragické události stále nedokáže věřit tomu, co se stalo.

„Zabili mi Jordyho,“ napsala srdceryvnou zprávu na Instagramu pod snímek černého zlomeného srdce. Většina lidí s herečkou soucítí, našli se ale i tací, kteří jí v komentářích za drsná slova na adresu kliniky spílali.

„Paní Brožová zabili? Schválně ho pustili? Vžijte se i do jejich situace, že to nebylo schválně a jak jim teď je. I toto se může stát a ne jenom zvířatkám, ale i lidem,“ zaznělo v komentářích. „Rozumím vašemu smutku. Ale ta sdělení o zabití jsou totálně mimo,“ přidal se další. „Tady probíhá hysterický záchvat a lynč kvůli tomu, že bohužel utekl pejsek. Je mi ho líto, ale co to rozpoutalo a co píše paní Brožová a spol. je na Bohnice,“ napsal jiný komentující.

Záhy se strhla další lavina příspěvků, která vesměs Brožovou hájila s tím, že něco takového se profesionálům stávat nemá. „Až paní učitelka neuhlídá dítě na procházce a vběhne pod auto, napíšete také, že je to nešťastná náhoda. Vzpamatujte se, měla zodpovědnost za toho nebohého pejska. Neomluvitelné!“ dočkala se Brožová zastání.

Samotná klinika ve svém vyjádření uvedla, že nešlo o systémové pochybení, ale selhání jednotlivce. „Vše vzniklo tak, že veterinární sestra, která vykonávala noční službu, chtěla velkým psům dopřát více pohybu, a tak je převáděla do většího výběhu. Během několikametrové nechráněné trasy mezi výběhy se jí jeden ze psů vytrhl, utekl a bohužel se ho již nepodařilo chytit. Již jsme připravili a přijali sérii opatření, aby se podobný případ v budoucnu neopakoval. Majitelce psa jsme se hluboce omluvili, vyjádřili naši lítost a deklarovali připravenost hradit náklady, které jí naším pochybením vznikly,“ napsala klinika v prohlášení.

Reklama

Další články

Načítám