Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Příběh jako z hollywoodského trháku. Tak by se dala popsat cesta podporučice Madison Marsh (22), která se jako první příslušnice ozbrojených sil stala Miss America. Madison si soutěž krásy vyzkoušela jako mimoškolní aktivitu. Netušila, že nakonec získá nejcennější trofej.

Madison Marsh se narodila v Arkansasu a měla velký zájem o vědu, chtěla se stát pilotkou a astronautkou. Už ve třinácti letech se účastnila Space Campu a v patnácti absolvovala první lekce létání. Později byla přijata k letectvu. Na soutěž krásy si odskočila během studia na United States Air Force Academy a nejříve získala titul Miss Colorado.

Na Miss prý cenila nejen důraz na veřejné vystupování, ale také potřebu fyzické kondice. „Pro mě je to skvělé, protože potřebuji zůstat fyzicky fit a trávit čas v tělocvičně kvůli armádě, a to se shoduje s přípravou na přehlídku.“

Madison z Colorada postoupila dál a v neděli v Orlandu na Floridě získala korunku Miss America. Díky své výhře může blondýnka bořit zažité stereotypy a inspirovat jiné dívky k tomu, že v životě mohou dělat všechno, co chtějí. Kromě pilotování stíhačky v Colorado Air Force Madison také studuje veřejnou politiku na Harvard Kennedy School a má černý pásek v taekwondu. Během svého projevu na soutěži popsala svůj první sólový let v šestnácti letech. „Opravdu se snažím lidi v publiku zaujmout tak, jako by byli v kokpitu se mnou.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám