Hlavní obsah
1:27
1:27

Chcete-li článek poslouchat, přihlaste se

Článek

Sice představoval svoji novou kuchařku, ale se Zdeňkem Pohlreichem (68) jsem se zapovídali i na další témata týkající se vaření. Nad některými recepty mu zůstává rozum stát, dalším už se jenom směje.

Pohlreich nepropadá beznaději a stále věří, že se lidé naučí vařit. Aspoň podle jeho jednodušších receptů. „Máme edice s podtitulem super jednoduše. To je pro ty, co se s tím nechtějí moc mazat. Tentokrát jsme se rozhodli pro těstoviny a myslím, že tyhle recepty zvládne každý,“ vysvětlil. To, že mají Češi stále raději těstoviny spíš rozvařenější než al dente, už ani nekomentoval. „Řím taky nebyl postavený za týden,“ krčil rameny.

S bizárem v kuchyni se nadále potkává i díky pořadu Ano, šéfe. „Je to pořád zábava. Nedávno jsem docela překvapeně koukal na kilový hamburger. Ale obloha už je asi pryč. Ale třeba to zase přijde, všechno se vrací. Třeba za pár let zjistíme, že udělat oblohu je ten největší kuchařský um. Nakoupíme si plechovky s hráškem a červenou řepou a bude to,“ strašil.

V této souvislosti jsme si nemohli nevzpomenout na rychlé recepty Anety Vignerové (37), kdy také používá kukuřici z plechovky. Co na takové kuchařské experimenty Pohlreich říká? „Každému jeho nebe, jestli to Kolečkovi chutná,“ smál se na celé kolo šéfkuchař.

4
fotky
Související témata:
vaření slavných

Další články

Načítám