Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Do povědomí veřejnosti se zapsala jako hvězda zpravodajství na Primě. Dnes už je Dana Makrlíková vnímaná hlavně jako odbornice přes zahrady. Kromě toho spolupracuje na pořadu Po lopatě, inspiruje fanoušky na sociálních sítích, na Televizi Seznam má vlastní pořad Mistři zahrad a píše knihy.

To, že jako třicátnice radikálně změní svůj profesní život, jí už před lety prozradily hvězdy. „Ve dvaceti jsem byla u astroložky, která mi předpověděla, že ve třiceti letech budu mít práci snů. Že vystuduji dvě vysoké školy a budu psát knížky. Všechno to šlo podle ní. Moderovala jsem zprávy na Primě, kde jsem potkala Přemka Podlahu, se kterým jsem začala dělat Receptář prima nápadů. Na jeho popud jsem začala studovat zahradní tvorbu,“ popsala svůj přerod z moderátorky v zahradní architektu Makrlíková.

Její první zákaznicí byla kolegyně z televize a blízká kamarádka Štěpánka Duchková. „Jako kdybych dostala do počítače program. Věděla jsem, že to mám v hlavě a umím to. Najednou jsem dělala desítky zahrad ročně, měla jsem klienty, firmu. Všechno to přišlo přirozeně a najednou,“ popsala.

Prací Dana tráví opravdu hodně času, do toho zajišťuje běžný chod domácnosti. Ne nadarmo jí přátelé přezdívají jaderná elektrárna, energie má opravdu dost. „V podstatě jsem takový magor,“ smála se Makrlíková. Do budoucna si přeje, aby jí vydržel elán a nadšení do práce, kterou tak miluje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám