Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Její filmografie sice není příliš obsáhlá, excelovala převážně v divadle, o to je však výraznější! Za hlavní roli ve filmu Přišla v noci si právem odnesla sošku Českého lva. Dlouho předtím se Simona Peková objevila v dnes již legendárním snímku, kde rozhodně nezapadla.

V hořké komedii Věry Chytilové Dědictví aneb Kurvahošigutntag ztvárnila mladou prodavačku, kterou bodrý vesničan a dědic velkého bohatství v podání Bolka Polívky pořádně vyvede z míry. Aby ne!

Přijde do obchodu se smíšeným zbožím a dožaduje se lahve slivovice. Stát ve frontě, čekat až na něj přijde řada a platit, to se mu ale moc nechce.

„Daj mi flašu slivovice,“ zvolá Bohuš na nic netušící prodavačku, kterou hraje Simona Peková.

„Prosím vás, jste na řadě?“ ptá se žena za pultem, které neurvalý zákazník v následující chvíli předvede, čeho všeho je schopný.

Simona Peková si v komedii Dědictví aneb Kurvahošigutntag zahrála zaskočenou prodavačku.

Když na něj Peková, která si roli prodavačky a celou scénku dost užívá, nereaguje, rozhodne se vzít celou věc do vlastních rukou, přeleze pult a flašku si prostě vezme.

Video je jasným důkazem toho, že i když šlo jen o epizodní roli, v proudu let její výkon rozhodně nezapadl. Jak je vidět v případě jejího úspěchu ve snímku Přišla v noci, za který teď má Českého lva, na comeback není nikdy pozdě!

Reklama

Další články

Načítám