Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Byla dojatá z ocenění Českým lvem, ale už také hodně unavená a žíznivá. K rozhovoru herečka Simona Peková svolila při sezení na schodech. A vyžádala si otázku, kterou jí ještě nikdo nepoložil. Tak jsme se zeptali, kterou svoji roli opravdu nerada hrála.

„Hrála jsem v Jiráskově Záhořanském honu jelena. Byla to taková specifická postava služky, která byla zamilovaná do myslivce. A v noci dělala, že je jelen, včetně jeho zvuků, a rukama dělala ty parohy a plazila se mlázím,“ vyprávěla nám zážitek ze svého hereckého mládí.

Tehdy by neřekla, že jednou získá za film Přišla v noci po Cenách české kritiky také Českého lva. „Neskutečně si toho vážím, ještě mi to úplně nedochází. Musím se uklidit někam do samoty a tam to prožít, vyplakat to ze sebe, i ten stres a drama. Měli jsme osm nominací, proměnila jsem nakonec jenom já. Všichni pro ten film udělali naprosto všechno a já nakonec sklízím to ovoce. Že to takhle skončí, by mě nikdy nenapadlo,“ svěřila se Peková, s níž jsme v našem videu rozebrali také už legendárního jointa po udílení předchozích cen. „Možná si ho i dneska dám,“ smála se.

A jakou měla v plánu oslavu ocenění? „S naší filmovou kohortou a přišlo také pár pražských přátel, tak to chceme zapít. Bohužel brzy ráno odjíždím do Brna. Budu spát u přátel, protože akademie je údajně tak strašně chudá, že mi nemůže zajistit nocleh. Dokonce ani auto, které by mě z Brna do Prahy odvezlo. Zpočátku jsem na to byla naštvaná a říkala jsem, že sem nepůjdu. Vyhrožovala jsem, že budu spát na nádraží. Ale potom mi naše produkce vyšla vstříc,“ dodala Peková.

Reklama

Další články

Načítám