Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Historicky druhou vítězkou soutěže Miss v Československu byla rodačka z Českého Těšína Renáta Gorecká. Z Česka pár let po svém vítězství zmizela. Má polskou národnost, vzala si Poláka Grzegorza Gaceka, s nímž je už 26 let a mají tři děti. Vybudovali spolu síť luxusních hotelů.

Na dobu před 34 lety, kdy vyhrála Miss Československo, vzpomíná s lehkou nostalgií. „Možná jsme to tehdy měly jednodušší, ale na druhou stranu jsou dnešní vítězky díky sociálním sítím a podobně víc obeznámeny s nástrahami, které je mohou čekat. A mají i více možností, než jsme měly my. I reklamy teprve začínaly, tak jsme měly menší možnost se prosadit. Bylo i hodně podvodníků, se kterými jsem se taky setkala,“ míní Renáta, která Československo reprezentovala ještě na Miss Universe.

Poté se vrátila domů dostudovat a ve studiu dál pokračovala v polském Krakově. V Polsku už pak zůstala a dnes jí dělá trochu problém přeskočit zpět do češtiny. „Většinu času mluvím polsky,“ omlouvala se, když nemohla při rozhovoru rychle najít slova. „V Polsku jsem spokojená. S manželem máme tři hotelové komplexy, dva na jihu a jeden v Krkonoších. Teď stavíme nový, bude se jmenovat Karkonosze Spring a už v létě otevíráme,“ zve dovolenkáře Renáta.

Pokud jde o soukromí, na rozdíl od své předchůdkyně na trůně ještě Renáta babičkou není. „Nejstarší dcera skončila vysokou školu, má přítele a slíbila nám svatbu za rok. Ta o modelingu nikdy nepřemýšlela, ale uvidíme, jak to bude s tou mladší, která tančí a mohla by k tomu mít blíž. Ale ani ji nepřemlouvám, ani jí to nevymlouvám,“ uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám