Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Robert Downey Jr. (59) prožil jeden ze svých nejlepších večerů v životě, bohužel na něm zůstane i malá skvrna. Drahocennou sošku přebíral od herce Ke Huy Quana, kterého ale podle zahraničních médií značně ignoroval. Lidi situace zachycená na videu rozdělila na dva tábory.

Letošní Oscaři se stali oslavou snímku Oppenheimer, který získal celkem sedm sošek. A jednu si za výkon ve vedlejší roli domů odnesl i Robert Downey Jr., který ztvárnil postavu admirála Lewise Strausse. Herec má za sebou čtyři desítky let trvající kariéru a velký úspěch mu přinesla postava Iron Mana v marvelovkách, sošku ale získal právě až za svůj výkon v oceňovaném filmu.

Nikdo se tak nemůže divit, že po zaslechnutí svého jména byl Robert Downey Jr. velmi nadšený. A možná právě proto se tak nechoval přesně podle protokolu. Když na jevišti přebíral sošku od herce Ke Huy Quana, který se nedávno proslavil ve snímku Všechno, všude, najednou, Oscara si prostě vzal a vypadalo to, že předávající naprosto ignoruje. Místo toho se mnohem více věnoval čtyřem dalším držitelům Oscara, kteří na jevišti také stáli.

A právě tyto záběry se staly virálními a herec za své chování schytal kritiku. „Robert Downey si mohl vyšetřit jednu vteřinu nebo si alespoň všimnout Ke Huy Quana, který stál na pódiu a osobně mu předával cenu. Tohle bylo tak neuctivé,“ uvádí reakce diváků The Mirror. Jiní napsali, že Robert si měl s předávajícím alespoň podat ruku nebo se s ním obejmout. Další lidé ale naopak herce brání, podle nich byl natolik vzrušený, že si prostě chtěl jen užít svého prvního Oscara, a zákulisní fotky, na kterých pózuje s Ke Huy Quanem hovoří za vše. Tak si v našem videu sami udělejte obrázek o tom, jestli bylo hercovo chování skutečně přešlapem.

Reklama

Další články

Načítám