Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Robert Downey jr. (58 let), kterého všichni známe jako neohroženého Tonyho Starka neboli Iron Mana, si letos odnesl cenu BAFTA za nejlepší vedlejší roli v dramatu Oppenheimer. Po dlouhých letech, kdy bavil nejen komiksové fanoušky svými výkony jako Marvelácký hrdina, se na pódiu nechal slyšet, že by se rád vrátil k vážnějším rolím.

Herec, který je mezi svými kolegy uznávaný i kvůli svému boji za rovnější platové podmínky u filmu, dorazil na předávání v dobrém rozpoložení. Fotografům předvedl svou udržovanou figuru i roztančené boky. Ty umí používat i proto, že v mládí studoval mimo jiné balet. U studia ale nakonec nezůstal, vysokou školu nedokončil a šel si za svým hereckým snem.

Downeyho život před Marvel filmy byl jako horská dráha, plný skvělých momentů, ale i propadáků a drogových skandálů. Teď se zdá, že se chce vrátit k tomu, co miluje nejvíc - k pravému řemeslu, herecké magii, která diváky dokáže dostat do kolen. Na sociálních sítích fanoušci vyjadřují herci podporu, protože dle nich vnáší na červený koberec i mimo něj čistou pozitivní energii. Ta, jak se zdá, velmi baví i jeho krásnou ženu Susan, která jej na předávání doprovázela a při jeho špásování se usmívala na celé kolo…

Pro Downeyho tak zřejmě přichází velká změna a s tím i otázky, co všechno přinese jeho další umělecká cesta. Přestože Marvel zcela zásadně ovlivnil jeho poslední roky, nyní to vypadá, že Robert chce něco víc než jen další akční trhák. Přeje si ukázat, že má co nabídnout, a my se nemůžeme dočkat, co to bude.

Reklama

Další články

Načítám