Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V pražském Suchdole bylo ve čtvrtek dopoledne opět rušno. Do domu Agáty Hanychové (39) si pro dceru Rozárku přijel její otec Jaromír Soukup (55). S teploměrem v ruce a v doprovodu právničky se chtěl ujistit, zda mu Agáta nelže, že má dcera vysoké horečky, a tudíž není zralá na to, aby se přemístila ke svému otci.

„Dorazil s teploměrem, nepromluvil, jen Róze změřil teplotu a celé si to natáčel,“ řekla Super.cz Agáta, která prý dceři celou noc srážela teplotu pomocí zábalů a léků. Soukup tak horečku nenaměřil, ale i tak s úsměvem na rtech odjel. Dceru si nakonec neodvezl.

Agátě později přispěchala na pomoc i její maminka Veronika Žilková (62), která se záhy také k celé situaci vyjádřila na sociální síti. „Víte, jak dnes navštívil otec Soukup mou vnučku a svoji nemocnou dceru?“ ptala se svých fanoušků Žilková. „Nepřinesl jí sladkost ani hračku, ale přišel s teploměrem, aby ověřil, zda dítě má opravdu teplotku a virózu. Po lécích a nočních zábalech samozřejmě nic nenaměřil. Škoda, že si neudělal odběr nudlí z nosu, bude si myslet, že matka nudle dceři nalepila, zarýmované oči nalíčila, ach jo, smutné. Agáto, proč jsi neuchovala pro tatínka i Rozárčino blinkání z noci? Co myslíte, babičky a maminky? Má se v zimě rozléčené dítě nacpat do auta a převézt s tatínkem do televize, nebo patří do postele, kam ho poslala dětská lékařka?“ ptala se fanynek herečka, která před pár měsíci neváhala kvůli Agátě burcovat i ministerstvo vnitra.

Agáta totiž v únoru odletěla s dětmi a manželem do Paříže a Rozárku hlídala její babička Žilková. Soukup údajně nevěděl, kde dcera je, a poslal do domu Agáty policii, aby vše zkontrolovala.

To Žilkovou nadzvedlo ze židle. „Pane Rakušane, takhle úkolujete policii? Není důležitější hledání opravdového nebezpečí pro občany? Proč policie nekontaktovala matku a raději vtrhla do domu a vyděsila dítě i s profi chůvou?“ rozčilovala se tehdy Žilková, které Rakušan dokonce odpověděl. „U vás, paní Žilková, vzhledem k tomu, že byl váš exmanžel ministrem zahraničí a obrany, bych očekával větší vhled do kompetencí představitelů vlády. V každém případě vám všem upřímně přeji co nejpoklidnější dořešení všech rodinných sporů,“ zůstal nad věcí Rakušan.

Nyní Žilková žádného ministra zatím nevyburcovala, dceru si ostatně Soukup neodvezl, a tak se situace navenek uklidnila. Ale protože Agáta zrušila dohodu ohledně péče o dceru, na kterou nedávno přistoupila, vypadá to, že se bývalí partneři brzy opět sejdou u soudu.

Samotný Soukup se k péči o dceru veřejně vyjadřovat nechce. „O záležitostech týkajících se mé dcery se nebudu vyjadřovat nijak. Výchova a péče o mou dceru je příliš vážná věc na to, abych ji, na rozdíl od paní Dopitové, řešil přes média,“ řekl Super.cz Soukup, který svou bývalou přítelkyni oslovuje příjmením jejího manžela Mirka Dopity, ač si i po svatbě nechala své dívčí příjmení Hanychová. Vztahy mezi expartnery jsou tak na úplném bodu mrazu.

Reklama

Další články

Načítám