Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Byli jsme trochu překvapeni, že producent František Janeček (79) sezval spoustu známých hostů do divadla GoJa Music Hall, kde začal uvádět muzikál Bídníci, už v únoru. Velké trachtace se totiž obvykle konají 14. září, kdy má narozeniny. A letos oslaví kulatou osmdesátku.

„Je to mezinárodní model, kdy se představení nejprve takzvaně ohraje a vyladí do nejmenších detailů a pak přijde den D, což bude v den mých narozenin,“ vysvětlil Super.cz svůj plán Janeček. V září se tedy na muzikál a velkou parádu kolem něj můžeme těšit znovu. Janeček trval na svém, i když jsme podotkli, že Bídníky uvádí už potřetí, takže netušíme, co je potřeba pilovat. Upozornil ovšem mimo jiné na změny v obsazení.

„V Bídnících se vystřídala řada herců, kteří buď dorostli do jednotlivých rolí, například Natálie Grossová (21), která hrála malou Cosettku a teď ji zpívá jako dospělou dívku. Jiní zase už na tu roli, kterou hráli, hlasově nedosáhnou. Od prvního obsazení tady máme Kateřinu Brožovou (56) jako Fantinu. A z těch novějších bych upozornil na Felicitu Prokešovou, která je výjimečně dobrá,“ vyjmenoval.

V roce, kdy oslaví osmdesáté narozeniny, se producent se svojí prací rozhodně nemá v plánu rozloučit. „Ale co bude po Bídnících, na to vám neumím odpovědět. Zaprvé se musím těch osmdesátin dožít, protože ten nahoře mi to může kdykoli sfouknout. Ale jsem takové perpetuum mobile, tak asi nepřestanu. Ale chystám se ubrat, protože některé věci mě hodně zmáhají,“ svěřil se a prozradil, že mezi ně patří například cestování do Dominikánské republiky, kde má dům. „Chci ho prodat,“ dodal.

Reklama

Další články

Načítám