Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rok od roku zesvětluje vlasy, tak možná za pár let bude úplně blond. Herečka Dana Morávková (52) moderovala zahájení putovní výstavy filmových klapek, které se budou dražit na tradičním Filmovém festivalu pro děti a mládež, který probíhá ve Zlíně.

„Je to pravda, vlasy mám zase o trochu světlejší, doporučuje mi to i můj kadeřník. Zjemní to rysy. Ale blondýna? To asi ne,“ smála se Dana, která vernisáž v Divadle Hybernia moderovala a spolu s kolegou Janem Čenským se už podvacáté chystá i na celou dobu festivalu do Zlína, kde budou provázet celou řadou akcí od slavnostního zahájení 30. května až do jeho závěru o týden později. „Těším se, mám to tam moc ráda,“ svěřila.

Herečka už by měla pomalu řešit, co na sebe. Několikrát denně se musí podle příležitostí převlékat. „Jsem ráda, že jsem dnes viděla, jaká je letošní barevnost festivalu, tak určitě něco přizpůsobím. Večerních rób zase tolik nepotřebuji, ale šaty, které vozím, se dají počítat na desítky. Ale stejně vždycky zapomenu, že by se mohlo ochladit, tak ve Zlíně pravidelně nakupuji svetry,“ smála se Dana.

Morávková má jednu z klapek, které se dražily v předchozích letech, doma. „Vydražila jsem si takovou, na které je namalované srdce. A letos možná nějakou přidám,“ slibuje Dana, za kterou jezdívá na festival i manžel. A když už jsme byli u rodiny, zajímal nás i její syn Petr, který studoval v Londýně. Práci si ale po promoci našel v Česku. „Vystudoval novinařinu, což je krásná práce, a pracuje v televizi,“ prozradila herečka.

Zlínský filmový festival proběhne od 30. května do 5. června. Vedle filmů pro děti a mládež z celého světa letos například připomene výročí třech režisérů - Karla Kachyni, Františka Vláčila a Věry Plívové Šimkové. Součástí bude i bohatý doprovodný program.

Související témata:
Zlín Film Festival

Reklama

Další články

Načítám