Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývaly doby, kdy ho bylo všude plno. Proslavil se nejen významnými posty, které zastával, ale i tím, že z večírků odcházel mezi posledními. Bývalý šéf České televize a někdejší ministr kultury Jiří Balvín se blýskl nejednou pařmenskou momentkou. Legendární se stala hlavně ta, kde si spletl dvojku vína se svícnem.

Narozeninová oslava Felixe Slováčka byla v květnu 2003 hodně bujará. Postaral se o to i bývalý ředitel České televize, který slavil vskutku zodpovědně a ze všech sil. Ty mu v průběhu večera postupně došly, a tak si ke konci večírku zdříml. Co na tom, že s nosem ve sklence bílého vína. A to nebylo všechno!

Poté, co se probral, jal se uhasit žízeň další dvojkou. Bohužel neměl šťastnou ruku. Místo sklenky vína se chopil svícnu s čajovou svíčkou, z něhož si mocně přihnul. Co čert nechtěl, fotografové byli nedaleko. Vděčnou momentku, kterou napsal sám život, hbitě zvěčnili. A Balvínovi už ji nikdy nikdo neodpáře.

Manažer, který v minulosti zastával i post ministra kultury, naštěstí projevil pořádnou dávku smyslu pro humor. Na dalších akcích, kam dorazil, ochotně pózoval se svícny různé velikosti a dělal, že popíjí.

Na tiskovce nové televize OK TV, kde aktuálně zastává funkci odborného poradce, už ze svícnu nepil. Možná doufal, že už se na jeho faux pas zapomnělo. Spletl se. Na to se totiž zapomenout nedá.

Související témata:
Jiří Balvín
OK TV

Další články

Načítám