Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Norbert Lichý nepatřil jen k vynikajícím divadelním hercům, často by také obsazován do televizních rolí ve vlajkových seriálech Primy. Diváci ho mohli vidět jako detektiva Krátkého v seriálu Dvojka na zabití, jako úředníka Macátka z Ohnivýho kuřete, Herberta Ouška z Přístavu nebo Aleše Řeháka ze Slunečné.

Náhlá zpráva o jeho odchodu do hereckého nebe zaskočila kolegy i tvůrce. „Norbert byl můj televizní manžel, to ano. Ale především to byl jeden z nejvstřícnějších a nejinspirativnějších hereckých kolegů. Za všech okolností autentický a přesný. Učila jsem se po jeho boku. Chybí mi jeho humor, hloubka a přátelství,“ nechala se slyšet Martina Preissová (48), jež s Lichým hrála ve Slunečné.

Ve stejném seriálu se s ním potkala i Eva Burešová (30). „Bert byl můj splněný herecký sen. Chodívávala jsem se na něj dívat do divadla už na základní škole a strašně jsem si přála hrát jednou po jeho boku. Ve Slunečné se mi to vyplnilo a byla to nádherná zkušenost. Často jsme si povídali, hlavně o hudbě. Je mi smutno, že nás opustil tak fajn člověk a ohromně talentovaný herec,“ neskrývala smutek Burešová.

„Bertík byl náš miláček. Ta naše parta drben se pokaždé těšila na společné natáčení. Bude nám moc chybět,“ přidala se Eva Decastel (45)o. Herec naposledy spolupracoval s televizí Prima loni v listopadu na pokračování komediálního krimiseriálu Dvojka na zabití, kde hraje hlavní roli Jakub Prachař (40). „Bylo mi velkou ctí, Bertíku. Pusu a pa…,“ vzkázal mu do nebe jeho mladší herecký kolega.

V seriálu Slunečná se potkával také s Karlem Zimou (52). „Znali jsme se s Bertíkem asi 25 let a celou tu dobu mě trochu štval. Tím, jak skoro vždycky dokázal dát věcem rychlejší a lepší pointu. Nemělo smysl se snažit mu stačit. Vždy byl o krok napřed, i když mu kvůli zdraví zrovna nebylo úplně do zpěvu. A když si k tomu přidáte jeho boží hlas, byl jsem poražen už při rozbruslení. Se svojí poslední pointou ale mohl počkat. Nikdy mě totiž nenaštval víc než teď. Nějak mi nejde do hlavy, že už si v pauze mezi záběry nedáme ani cigaretku, ani nic. Měl jsem tě rád. Odpočívej v pokoji,“ nechal se slyšet Zima.

Reklama

Další články

Načítám