Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Již šest křížků v roce 2024 oslaví celá plejáda celebrit. Podívejte se s námi na deset nejslavnějších hvězd, které se zařadí mezi šedesátníky. Tentokrát jde především o velká jména v oblasti filmu, ale slavit bude i rocker Lenny Kravitz, který už zhruba dvacet let vypadá pořád stejně…

Jako první sfoukne šedesát svíček na dortu již 7. ledna Nicolas Cage (60). Výjimečně produktivní herec z Města andělů, 8 MM, Obchodníka se smrtí či Ghost Ridera je zároveň držitelem Oscara za snímek Leaving Las Vegas. Známý je rovněž pěti manželstvími. Nevyšlo mu to mimo jiné s herečkou Patricií Arquette či zesnulou Lisou Marií Presley. V současnosti je jeho ženou Riko Shibata.

9. března stejné kulatiny oslaví i francouzská herečka známá z Čokolády či Anglického pacienta – Juliette Binoche.

Následně se přesuneme k dubnu, kdy se oslavencem stane australský herec a rodák z Nového Zélandu Russell Crowe, jenž zřejmě už navždy zůstane všem v paměti jako Gladiátor, za nějž získal jak Oscara, tak Zlatý glóbus.

Květen bude ve znamení oslav u již zmiňovaného držitele ceny Grammy, autora hitů jako Fly Away, American Woman či Again a otce herečky Zoë Kravitz Lenny (59), a to 26.5.

Patnáctého června se šedesátky dočká Courteney Cox (59). Nezapomenutelná Monica Geller z Přátel proslula ještě ve Vřískotu či seriálem Město žen a také tím, že lituje svých plastických operací.

Následující měsíc stejné jubileum dovrší i Sandra Bullock (59) známá z Nebezpečné rychlosti, série Slečna drsňák či Zrození šampiona. Oscara pak získala před deseti lety za snímek Gravitace. V poslední době se v souvislosti se Sandrou hovořilo především o jejím zesnulém partnerovi fotografu Bryanu Randallovi, který letos po tříletém boji zemřel na následky onemocnění amyotrofická laterální skleróza (ALS).

Druhý zářijový den se stane oslavencem Keanu Reeves, který se vepsal do paměti filmových nadšenců převážně trilogií Matrix či filmovou sérií John Wick. Tento duší bohém se nikdy neoženil, jeho partnerkou je umělkyně Alexandra Grant. A poslední den v září se k šedesátnicím zařadí i smyslná Monica Bellucci. Kromě rolí ve filmech Jak moc mě miluješ, Asterix a Obelix: Mise Kleopatra, Umučení Krista či v kontroverzním snímku Zvrácený s jejím exmanželem Vincentem Casselem, platí za historicky nejstarší bondgirl. Vedle Daniela Craiga se v bondovce Spectre objevila ve svých padesáti. V současnosti je jejím partnerem režisér Tim Burton.

A o Danielu Craigovi se zmíníme i nyní, a to v souvislosti s dalším oslavencem Clivem Owenem. Britský herec, jehož šedesátka čeká tři dny po Monice, byl totiž žhavým kandidátem na ztvárnění agenta 007 po Pierci Brosnanovi, ale nakonec roli získal Craig. Owen ovšem získal cenu BAFTA i Zlatý glóbus za roli ve snímku Na dotek.

Jako poslední do klubu šedesátníku vstoupí osmého prosince i další Bondova kráska Teri Hatcher (Zítřek nikdy neumírá). Herečku si ovšem možná ještě lépe vybavíte z jejích seriálových rolí v Supermanovi či v Zoufalých manželkách.

Reklama

Další články

Načítám