Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tento chlapeček se narodil do herecké rodiny, takže bylo jasné, jakým směrem se bude jeho profesní život ubírat. Milující rodiče mu připravili krásné dětství. „Rodiče jsem miloval a oni milovali mě. Měli jsme krásné vztahy,“ vyznal se. O to víc ho zarmoutil jejich skon, který ho postupně zaskočil, když mu bylo lehce přes dvacet let. „Horší to bylo v případě mámy, kdy to přišlo nečekaně. Uvědomil jsem si, že jsem zůstal úplně sám.“ Jenže nejtěžší životní zkouška měla teprve přijít.

Václav Vydra (55) vystudoval pražskou konzervatoř. Protože byl velmi talentovaný, již během studia natočil pár televizních inscenací a hostoval v Divadle na Vinohradech. Poté začal hrát v kladenském divadle, následně v Městských divadlech pražských a nakonec v Divadle na Vinohradech, kde hrál i jeho dědeček a oba rodiče Dana Medřická a Václav Vydra.

Profesní život mu klapal jako po drátkách, a proto se rozhodl zkusit štěstí v podnikání. Jenže obchod se zbraněmi zkrachoval a Václav padl na samotné dno. „Ten obchod má určité zákonitosti, kterých když se člověk nedrží, tak ta šikmá plocha je tam přichystaná a jede se dolů. Ta ztráta byla asi deset milionů,“ přiznal v pořadu Třináctá komnata. A protože ručil domem svým i domem své ženy Jany, přišli o všechno.

Od pobytu pod mostem ho zachránila náhoda. Tehdy dostal spásný nápad – vydat knihu o své matce Daně Medřické. „Volala mi nějaká paní a říkala, že má pro mě vzkaz od mámy. Že rozmlouvá s duchy, a že se objevila máma a vzkázala, že se nemám bát, že všechno dobře dopadne,“ říká. Za utržené peníze pak koupil svůj dům zpět.

Václav Vydra svou největší životní krizi překonal, žije se svou partnerkou Janou Bouškovou, hraje v divadle a ve volném čase se věnuje svým čtyřem koním.

Reklama

Další články

Načítám