Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Několikrát po sobě byla Sofía Vergara (51) vyhlášena nejvýdělečnější televizní herečkou, ale až dosud zúročovala převážně svůj komediální talent. Svou první dramatickou roli dostala až ve svých padesáti letech, a to v nové minisérii Griselda, kde ztvárnila hlavní roli „kokainové kmotry“ Griseldy Blanco. Proces transformace do postavy byl ovšem vskutku náročný…

Vergara, kterou známe především ze seriálu Taková moderní rodinka, se představí v seriálové novince na Netflixu ve zcela nové podobě. V maskérně trávila hodiny, aby podoba s Griseldou, která v 70. a 80. letech minulého století vytvořila v Miami jeden z nejmocnějších drogových kartelů v historii, byla co nejvěrnější.

Maskéři Vergaru líčili hodiny. Kromě protetického nosu měla i protetiky v oblasti očí, které ještě překryli falešným a širokým hustým obočím ve stylu sedmdesátek. Aby se přiblížila skutečným rysům pravé drogové královny, měla i falešný chrup s mezerou mezi předními zuby. Ty na spodní čelisti pro větší věruhodnost ještě zažlutili, protože postava Griseldy Blanco v seriálu neustále kouří a sněhově bílý úsměv by o tom nevypovídal.

„Správný vzhled byl pro mě velmi důležitý, protože jsem potřebovala zmizet,“ říká Vergara. „Chtěla jsem, aby si nikdo nevzpomněl na mě nebo na mou poslední roli Glorie Pritchettové. Chtěla jsem se dostat do Griseldiny hlavy a skutečně pochopit její mentalitu, odkud pochází,“ dodala herečka, která v minisérii působí nejen v hlavní roli, ale také jako výkonná producentka. Režie se ujal v tomto směru již velmi zkušený Andrés Baiz, který stál například za seriálem Narcos.

Reklama

Další články

Načítám