Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tak tohle je opravdu nestor českých muzikálových herců. Josef Štágr ztvárnil na slavnostní premiéře muzikálu Bídníci roli policisty Javerta a objevil se už ve čtvrtém uvedení tohoto díla.

„Poprvé jsem hrál Javerta v roce 2003, v roce 2012 už jim asi nevadil ani hubený Valjean, takže jsem alternoval obě role. Ale už předtím jsem hrál v roce 1992 v provedení v Divadle na Vinohradech, to byla role Bamatoise. Takže jsme tady asi jediný, který hrál ve všech Bídnících, kteří se v Praze uváděli,“ řekl Super.cz.

„Asi bych ještě zazpíval i toho Valjeana, ale utáhnout to jako předtím, to nevím, protože je to fuška i fyzicky. Už nejsem nejmladší, před čtyřmi roky jsem oslavil sedmdesátku,“ vysvětloval. Je tak možná nejdéle pracující muzikáloví zpěvák, který dostává hlavní role.

„Měl jsem kliku, že i když možná opožděně jsem dostával ty velké role, ať to byl Jidáš, Peron, čaroděj v Čarodějkách nebo Che. Docela hezké to bylo,“ dodal.

Rolí Javerta chce ale už s profesí skončit. „Buďme realisté. V mém věku už nemůžu čekat, že někde takhle velkou roli ještě dostanu. Hrát nějaké ,paní, nesu vám psaní‘ by se mi nechtělo. Když to tady půjde dobře, příští rok bych oslavil ty půlkulatiny a to by byl docela dobrý impulz s tím skončit,“ míní Štágr, že si konečně užije důchod, v kterém je už oficiálně deset let. V plánu má v klidu koukat na televizi, hrát tenis, zajít do hospůdky. Stará se také o nemocného bratra.

Související témata:
Josef Štágr

Reklama

Další články

Načítám