Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Tereza Mašková (28) se o svém boji s poruchou příjmu potravy rozpovídala už několikrát. Ještě před pár měsíci to vypadalo, že je na dobré cestě a s bulimií je konec. Vše se ale obrátilo a Tereza v tom opět lítá.

„Cítím se tak, jako bych znovu prohrála. Zase v tom lítám (PPP),“ svěřila se nyní svým fanouškům zpěvačka. Se svým tělem nebyla nikdy spokojená. V minulém roce začala naplno běhat, pravidelný sport však nepomohl, jak myslela, a Tereza do toho opět spadla.

„Svou touhou po nesmyslné dokonalosti a ve stresových situacích, nebo když mám strach ,si ulevit‘ tím, že půjdu zvracet, jsem své tělo dokázala dostat do takového stresu, že si vytvořilo chronický zápal v očích,“ popsala Mašková zdravotní problémy, které z bulimie má.

Hvězda StarDance, která na podzim bojovala na tanečním parketu, si dokonce zvracením způsobila podlitiny na obličeji. „Tělo mi říká, tak už sakra přestaň! Tohle nezvládneme! Velice často jsem chodila s podlitinou pod okem, ne, nikdo mě nezmlátil, to jsem si udělala já a moje hlava v záchodové míse. ,,Ptají se, co se ti stalo? Já: popraskaly mi žilky, když jsem čistila koberec. Ach bože, jak ubohé výmluvy!“ odtajnila zpěvačka, která se snaží svůj problém řešit.

Pravidelně dochází na terapie a se svou terapeutkou je v kontaktu skoro denně. „Asi jste si všimli, že každý den přidávám stories z fitka. Ano, chodím každý den, někdy i 2×, a vím, že to není taky dobré přehánět. Momentálně mi to pomáhá nebýt s hlavou v záchodové míse. Snažím se a bojuji,“ dodala Tereza, která chce tím, že mluví o svém problému, pomoci i dalším lidem, co bojují s poruchou příjmu potravy.

„Nejste sami, jsem s vámi a prosím vás, ať to nenecháte dojít daleko. Vyhledejte pomoc, dovolte si sami sobě pomoct. A já věřím a vím, že to zvládnu, protože mám kolem sebe lidi, kteří mě miluji a podporují,“ dodala Tereza.

Reklama

Další články

Načítám