Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Většina herců má ráda role, kdy se mohou kompletně proměnit v jinou osobu a změnit i vzhled. Hollywoodská nestárnoucí kráska se teď převtělila do role šedé myšky, která by s takovým zjevem na červeném koberci asi příliš nezapůsobila. Možná jí ale vynese dalšího Oscara.

Herečka se objeví v novém filmu oceňovaného režiséra Jima Jarmusche Father, Mother, Sister, Brother, který se v současné době natáčí v Irsku. Australská hvězda natáčela v hrabství Dublin a její kompletní proměnu kromě vlasů a brýlí dotvářelo i oblečení, v němž bychom jeho nositelku v reálném životě spatřili jen těžko. Kdo ale má dobré oko, pozná, že se nejedná o nikoho jiného než o herečku Cate Blanchett (54), která patří ke skutečným hollywoodským špičkám.

V souvislosti s ní se často užívají přídavná jména jako dokonalá, okouzlující nebo nestárnoucí. Na plátně a i mimo něj bývá herečka za dámu vyladěnou do posledního detailu. Na její půvaby jistě nedají dopustit třeba fanoušci Pána prstenů, kde se objevila jako vládkyně elfů Galadriel. Úchvatná ale byla i ve filmu Letec nebo Popelka. Naopak velkých proměn už se dočkala ve snímcích Beze mě: Šest tváří Boba Dylana, kde ztvárnila samotného zpěváka, Thor: Ragnarok nebo Manifesto. Za své herecké umění byla už osmkrát nominována na Oscara, nominaci proměnila dvakrát.

A teď bude mít dokonce několik dalších šancí. V poslední době pracovala například na snímku Rumors, Bordelands nebo na seriálu Alfonso Cuarona na platformě Apple TV. Zatímco pracovně je určitě spokojená, v soukromí je to v poslední době trochu horší. Na veřejnost se dostaly její problémy se sousedy v Cornwallu, kde má s manželem dům. Ti si dle Daily Mailu měli stěžovat na to, že herečka koupila pole a plánuje jej přebudovat na příjezdovou cestu a parkoviště, a už dříve i na to, že zbořila původní chatu a nechala postavit nový ekologický dům.

Reklama

Další články

Načítám