Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Krystyna Pyszková již zítra odlétá reprezentovat Českou republiku na světovou soutěž Miss World. Letos se klání o nejkrásnější dívku světa bude konat v Indii. Krystyna nám ukázala národní kostým i model, který pro ni navrhl Sam Dolce a ve kterém bude bojovat v doprovodné soutěži Top Model.

„Krystyna je vášnivou jezdkyní a milovnicí jezdectví, dostihů a všech aktivit spojených s koňmi. Střih vrchního dílu šatů je inspirován jezdeckou módou a doplňky od přední české modistky Jolany Kotábové podtrhují klasické linie modelu. Také samotný materiál, ze kterého jsou šaty zhotoveny, pochází z tohoto prostředí. Bohatá ruční výšivka inspirovaná valašskými a slováckými folklorními vzory zdobící látku byla inspirací pro vytvoření celého finálního vzhledu, byla ještě do nedávna starožitnou dekou, která se využívala jako přehoz při přesunu hýčkaných hřebců jako ochrana před nepřízní počasí, ale také pro dekoraci a podtržení ušlechtilých křivek a linií dokonalých těl,“ prozradil k modelu Sam Dolce.

V národním kostýmu se inspiroval tradicemi Čech a Moravy a folklórem.

Jak se sama Krystyna připravuje? „Mám spoustu fittingů, nácviků. Na Miss World je spousta doprovodných soutěží, kde se hodnotí sport, talent, projekt, kterým dívka ukazuje, jaký je její sociální přesah, mluva. Je toho hodně,“ řekla Super.cz Krystyna, která bude patřit k nejvyšším dívkám. Na Miss World jich bude soutěžit letos 130.

„Vím o jedné dívce, která je vyšší, sama mě kontaktovala. Jmenuje se Dahyana a měří 184 centimetrů. Je tak o centimetr vyšší,“ dodala s úsměvem vítězka Miss Czech Republic.

Reklama

Další články

Načítám