Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Komička Dawn French (66) ztvárnila Buclatou dámu ve filmu Harry Potter a vězeň z Azkabanu. A zážitek to byl skutečně nevšední. Herečka při natáčení totiž přišla do styku se skutečným hrochem, a navíc hrozilo, že se s ní bude chtít pářit.

V jedné ze scén Dawn coby Buclatá dáma prchne ze svého obrazu a schová se v obraze ze Safari za obřím hrochem. Jen málokoho by ale napadlo, že se točilo se skutečným zvířetem. Hroši totiž nejsou k lidem dvakrát přátelští, u tohoto šlo ale o opačný problém.

Herečku varovali, že si hroch nejspíš bude chtít očichat její intimní partie, a pokud začne frkat, za žádnou cenu nesmí utíkat. Když pak dodali, že ji „možná bude chtít obskočit“, Dawn se prý zděsila, jak uvedla v podcastu Off Menu.

Spadl jí obří balvan ze srdce, když na plac nakonec přivedli hrošíka liberijského, který je velký asi jako dospělý labrador. Ten přišel herečce celkem roztomilý, a dokonce ho nechala, aby si ji očichal. K žádnému frkání ale nedošlo.

„Zklamalo mě to. Nejsem typ liberijského hrošíka, to je prostě fakt. Dodnes je to pro mě jedním z největších zklamání v životě,“ povzdechla si naoko French v rozhovoru.

Stejně jako moderátor podcastu James Acaster většina diváků předpokládala, že šlo o počítačové efekty. „Kdepak, hroch byl skutečný,“ dušovala se Dawn. „Zeptali se mě, jestli jsem v pohodě s tím točit se zvířaty, a pak mi režisér řekl, že tam bude hroch. Souhlasila jsem, protože jsem ve filmu hrozně chtěla být. Vůbec jsem nad tím nepřemýšlela až do dne, kdy se točilo,“ popsala svůj nevšední zážitek.

Kromě role Buclaté dámy je Dawn mnohem známější jako komička, spisovatelka a hlavní hvězda televizní show French and Saunders, kterou pomohla vytvořit, nebo sitcomu Vicar of Dibley. Zážitek s hrochem se v jejím životopisu ale určitě vyjímá nade vše.

Související témata:
Dawn French
Buclatá dáma

Reklama

Další články

Načítám