Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vladimíra Pucholta (68) si diváci pamatují především z hlavní role Filipa v muzikálu Starci na chmelu. Kromě své nejznámější role exceloval také například ve filmech režiséra Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky nebo Černý Petr. Přestože mu všichni předpovídali hvězdnou kariéru, on snil o jiném povolání. Kvůli svému snu nakonec roku 1967 opustil vlast a herectví pověsil na hřebík.

V roce 1965 Vladimír Pucholt dokončil Divadelní akademii múzických umění v Praze a nastoupil do Činoherního klubu. Zde ale zůstal pouze dvě sezóny. Snil totiž o práci lékaře, ale v tehdejším režimu mu nebylo umožněno vystudovat ještě druhou vysokou školu. Proto v roce 1967 opustil svou velmi úspěšnou hereckou kariéru a emigroval. Nejdříve do Anglie, kde vysněný obor vystudoval, později se přemístil do kanadského Toronta, kde jako dětský lékař působí dodnes.

„Já jsem se každé ráno budil s přáním tu medicínu studovat,“ vyznal se Vladimír Pucholt v pořadu Na plovárně. Připustil také, že v něm tehdy byla malá dušička. „Musím říct, že ta medicína pro mě znamenala tolik práce. Buď se mi to povede, nebo je se mnou konec.“

Přestože herectví jako povolání už léta nevykonává, ve své lékařské praxi své zkušenosti také uplatní. „S dětma se musí hrát, aby se cítily dobře,“ říká s úsměvem. Poslední film, který Vladimír Pucholt natočil, byl v roce 1999 Návrat ztraceného ráje.

Reklama

Další články

Načítám