Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Podobně jako se během svatby princezny Kate s Williamem neúmyslně proslavila její sestra Pippa, se při loňské korunovaci krále Karla III. (75) stal internetovou senzací podplukovník Jonathan Thomson. Pohledný králův podkoní, jenž získal přezdívku „žhavý jezdec“ si ovšem přízeň na sociálních sítích a na stránkách některých britských médií nikterak neužíval a rozhodl se pro méně veřejnou roli ve službách krále…

Čtyřicetiletý Jonathan Thomson patřil mezi nejbližší bodyguardy zesnulé královny Alžběty II. a jeho služeb následně začal využívat i její syn. Lidé na internetu si jej poprvé všimli již během královnina pohřbu, ale jeho popularita vzrostla raketovou rychlostí především po zmiňované květnové korunovaci Karla III.

Od té doby Thompson doprovází krále či královskou rodinu na mnohé veřejné akce, nechyběl mimo jiné ani během jejich průvodu do kostela v Sandringhamu v období Vánoc či osobně doprovázel Karla III. a královnu Camillu během jejich oficiální cesty do Francie loni v září.

Ovšem v úterý při schůzce krále s britským premiérem Rishim Sunakem chyběl, což zdroj z paláce pro The Times odůvodnil tak, že Thomson i nadále zůstává ve službách krále, ale bude sloužit ve výkonnější, ale méně veřejné roli. Netěšila jej prý pozornost, které se mu dostává.

Mezi jeho náplň práce patřila asistence králi s jeho každodenními povinnostmi, doprovázel jej na veřejné akce, staral se o panovníkovy kočáry, ale i vozy Rolls-Royce využívané při státních obřadech. Podle zasvěcenců bude nyní králi pomáhat s jeho soukromými záležitostmi a ke smůle všech svých příznivců tuto činnost hodlá vykonávat mimo zraky veřejnosti…

Související témata:
Jonathan Thompson (podplukovník)

Reklama

Další články

Načítám