Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nová nejkrásnější dívka světa, Miss World Krystyna Pyszková (25) se po svém triumfu na světové soutěži krásy musela potýkat s drsnými hejty a rasistickými útoky, že její výhra nebyla v pořádku. Hlavně africké ženy byly v šoku, že opět vyhrála dívka z Evropy. A nyní do země, která se cítí velmi ublížená, míří její kroky.

Podle některých měla vyhrát dívka z Botswany. Ozvala se dokonce i někdejší účastnice Miss Universe z Keni. „Tohle byla loupež za bílého dne. Jsem ohromena. Každý ví, že korunka má patřit dívce z Botswany. Jak trapné! Bylo by opravdu tak špatné nasadit korunku africké královně?

Co víc musela Botswana udělat! Její vyrovnanost a pohotovost v odpovědích na všechny otázky byla na větší úrovni než u ostatních. Jasně vyčnívala, přesto stále nebyla dost dobrá na to, aby byla korunována!“ napsala na Instagramu Miss World Rachel Mbuki Litvishkova, což je někdejší Miss Keni.

„Věřím, že je nejvyšší čas, aby se africké/černé země stáhly z této šarády. Rok co rok posíláme to nejlepší, a i když je jasné, že by měly vyhrát, jsou upozaďovány,“ dodala.

A právě do Botswany budou mířit kroky Krystyny v nejbližších dnech. Česká kráska je momentálně na své první zahraniční cestě coby nová Miss World, a to na Mauriciu. Odsud odletí na další cestu, a to africké Botswany.

Bude ji čekat vřelé přivítání, nebo ostré pohledy, že připravila jejich zástupkyni, která se umístila na druhém místě, o korunku?

Reklama

Další články

Načítám