Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

I když za pár let oslaví 90. narozeniny, je herecký bard Antonín Hardt pořád velmi aktivní. Na vlastní oči se o tom mohou přesvědčit televizní diváci i ti, kdo dávají přednost divadlu. Spolužák Jiřiny Bohdalové (92) z DAMU má rozhodně co nabídnout!

Poslední roky má tolik práce, že by mu mohli závidět i o generace mladší kolegové. Všechny televize se o něj perou! Blýskl se v novince České televize To se vysvětlí, soudruzi!, objevil se ve filmu Manželé Stodolovi, nechyběl ani při natáčení speciálního dílu oblíbeného seriálu.

„Zajímavé, když se točily interiéry, bylo slunce, a když se vnouček ztratil, vládlo deštivé, chladné počasí. I na hradě Kašperku. Ale užívali jsme si kouzelnou atmosféru, krásné prostředí a vánoční hostinu. Navíc je tam i drama,“ zavzpomínal pro Super.cz na natáčení seriálu Ulice.

Aktuálně můžete Antonína Hardta vidět i na prknech, která znamenají svět. Spolu s ostatními hvězdami Divadla Radka Brzobohatého se nedávno představil v komedii Don Quijote.

S manželkou Marií (80) loni oslavili společnou padesátku. „Bral jsem si ji v jiném stavu, už byla ve třetím měsíci,“ nechal se slyšet herec, který má s absolventkou pedagogického institutu, kde vystudovala chemii a fyziku, dvě děti. Syn Tomáš (50) je ekonom a podnikatel, dcera Bára (48) se věnuje farmacii. „Oba ovládají jazyky a jsou velice úspěšní ve svých oborech. Mám z nich radost. Oni možná ze mě menší, ale o to víc se raduji z jejich dětí,“ přiznal dojatý děda Hardt.

V posledních letech mu dal zabrat zdravotní stav. Prodělal rakovinu žaludku, kdy mu ho odstranili dvě třetiny. „Psal jsem kamarádům – vracím se do života s třetinou žaludku, dvě třetiny si nechal pan profesor Pafko,“ prozradil. Naštěstí nemusel podstoupit ozařování ani chemoterapii.

Na obou očích také podstoupil transplantaci rohovky. „Asi před patnácti lety mi odstraňovali šedý zákal, to bylo nic. U téhle komplikace jsem najednou přestával vidět. Operovali mě na Karláku a báječně se jim zákrok povedl,“ pochvaloval si herec s tím, že zase může řídit auto.

Reklama

Další články

Načítám