Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V případu psychiatra Jana Cimického, který čelí obžalobě z několika znásilnění a desítek případů vydírání, začal v úterý Obvodní soud pro Prahu 8 vyslýchat poškozené ženy. Mezi nimi byla i moderátorka České televize Martina Hynková Vrbová, která z místa poslala vzkaz.

Hlavní líčení je kvůli ochraně údajů neveřejné, i tak se moderátorka svěřila, že byla vypovídat u soudu. „Jsem ráda, že jsem dnešní výpověď jako svědka v kauze Cimický zvládla. Jsem ráda, že jsem měla možnost se potkat s některými dalšími ženami, které dnes přišly vypovídat,“ svěřila se Martina Hynková Vrbická, která se před soudní budou nechala také vyfotit.

„Jsem ráda, že všechny táhneme za jeden provaz. Jsem ráda, že nám všem záleží na tom, aby se takové hrůzné příběhy v ordinaci lékařů už nikdy neopakovaly, a jsme ochotné pro to hodně udělat,“ prohlásila moderátorka poté, co byla vypovídat u soudu s Cimickým. Psychiatr, který už dříve veškerá obvinění odmítl, se z dnešního soudního jednání omluvil.

Moderátorka Vrbová Hynková s Cimickým před dvaceti lety spolupracovala na jednom z televizních pořadů. A právě tehdy mělo dojít k napadení ze strany lékaře, celý incident se měl odehrát v jeho ordinaci. Hynková Vrbová se stejně jako zpěvačka Jana Fabiánová k celé situaci už od začátku veřejně vyjadřuje.

Reklama

Další články

Načítám