Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Liza (10) a Maxim (14) jsou mladí akrobaté z ukrajinského Záporoží. Vystupují spolu už čtyři roky a umí to, co žádné jiné děti nezvládnou. Jejich velkým snem je dostat se do slavného cirkusového souboru Cirque du Soleil. A mají k tomu skvěle našlápnuto.

Od malička chodí do tanečního a cirkusového studia a umí dechberoucí akrobatické kousky. Ty nyní předvedli i v show Česko Slovensko má talent. „Tohle vystoupení věnujeme dětem, které se musely rozloučit se svými rodiči během války na Ukrajině, nazvali jsme ho „Obejmi mě“, protože mnoho lidí zůstalo bez domova a bez rodičů,“ řekl Maxim.

Vystoupení dostalo především moderátory pořadu Jasminu Alagič (34) a Davida Gránského (32), kteří byli v šoku z toho, že děti nebyly jištěné.

„Člověk když má děti, tak to prožívá úplně jinak,“ neskrývala strach a zároveň dojetí Alagič. Umění Lizy a Maxima, kteří si říkají Duo Elmaks, dojalo i Martu Jandovou a zbytek poroty. Na ukázku z nedělního vystoupení se podívejte ve videu.

Reklama

Další články

Načítám