Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Velký otazník visí nad kariérou hvězdy seriálu Gangy z Birminghamu Paulem Andersonem. Poté, co se přiznal k přechovávání kokainu a několika dalším přečinům spojeným s drogami, producenti zvažují, jak naloží se stejnojmenným připravovaným celovečerním filmem, v němž měl Anderson ztvárnit jednu z klíčových postav. Hercovy potíže vyšly na povrch poté, co se přiznal k požití kokainu a držení amfetaminů během prosincových oslav v jedné z londýnských hospod.

Šestačtyřicetiletý Anderson, jenž si zahrál mimo jiné i ve filmech Revenant: Zmrtvýchvstání s Leonardem DiCapriem či Sherlock Holmes: Hra stínů, se podle své obhájkyně Moiry MacFarlane dostal do svízelné situace. Herec byl v týdnu spatřen v ulicích Londýna, kde by v něm postavu Arthura Shelbyho, jehož ztvárňuje v Ganzích z Birminghamu, poznal jen málokdo.

Herce začala řešit policie poté, co byly prý koncem prosince z toalety pro invalidy cítit výpary cracku, když herec z toalety odešel. Celou věc nahlásil majitel hospody, jemuž si stěžoval jeden z hostů. Když Paul v lednu stanul před soudem, přiznal se k držení dýmky používané ke kouření drog třídy A, stejně jako k držení amfetaminů z třídy B a dvou látek na předpis z třídy C. Anderson byl v té době v podniku s jistým mužem a teprve sedmnáctiměsíčním dítětem. Po převezení na policejní stanici měl pozitivní test na opiáty a kokain, ale nikoli na crack.

Celá záležitost by nyní mohla mít prý významný dopad i na vývoj natáčení celovečerního snímku, jenž by měl být vyvrcholením seriálu. Anderson v něm přitom ztvárňuje bratra hlavní postavy Tommyho, jehož hraje Cillian Murphy.

„Steven Knight stále pracuje na scénáři. Způsobuje to však obrovské problémy, protože bude těžké film natočit bez tak klíčové postavy, ale nechat Paula zopakovat si roli a dělat, jako by se nic nestalo, by bylo těžké. Třetí možnost je celý film zrušit. Ale myslím, že se s největší pravděpodobností bude pokračovat a jen Steven ví, které postavy se nakonec na plátně objeví,“ nechal se slyšet zdroj z okolí připravovaného filmu pro Daily Mail.

Podle hercovy obhájkyně se Anderson ocitl v nešťastné situaci a měl mít sílu říct ne, ale i kvůli roli, kterou v seriálu ztvárňuje a v níž požívá drogy často, je to pro herce těžké. Fanoušci mu prý často dávají podněty a chtějí jej vidět podobně jako v roli, v níž jej tak dobře znají…

Reklama

Další články

Načítám