Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Vincent Navrátil se už nějakou dobu věnuje také režii, která ho baví, a má před sebou další projekty. O těch má ovšem aktuálně zakázáno mluvit.

„S Novou spolupracuji, ale prozradit nic nemůžu, bylo mi to zakázáno. Bude to režie i herectví. V něčem budu jen hrát, říkal jsem si, že by bylo fajn, abych nemusel jen všechno řešit a mohl si někde zablbnout,“ svěřil se Vincent pro Super.cz s tím, že mu vyhovuje kombinovat herectví s režií.

„Jsem rád, že se udržuji na obou stranách. Když jsem herec, vnímám film z jiného pohledu, když režíruju, tak si uvědomuji, jak mluvit s tím hercem. Sám mám hereckou praxi a uvědomuji si, co se smí a co by se nemělo říkat. Je to v podstatě jako práce psychologa s dítětem,“ prozradil.

Syn Veroniky Žilkové (62) patří bezesporu mezi nejmladší české režiséry. Velkou výhodou mu je, že se díky své známé rodině pohybuje nejen ve světě filmu jako ryba ve vodě. I proto nemá problém s tím, že by se bál režírovat třeba o dvě generace starší herce.

„Tím, že jsem vyrostl ve světě filmu, televize a vlastně jsem slavné herce bral jako svoje tetičky a strejdy, tak jsem nikdy neměl takové to, že bych se jich bál. Jednám s nimi jako s lidmi a myslím si, že oni to ocení. Já se nikoho nebojím, a naopak se oni nemusí bát mě. Když s někým jednáte s respektem, tak je úplně jedno, kolik vám je,“ vysvětlil Vincent, který s pokorou přiznal, že si je vědom, kolik se toho ještě musí naučit.

„Snažím se nebýt tvrdohlavý, samozřejmě jako mladý ambiciózní člověk mám trošku tendenci být tvrdohlavý a dělat si věci po svém. Ale myslím si, že už jsem trošku zpokorněl a uvědomuji si, že se mám ještě hodně co učit,“ dodal.

Reklama

Další články

Načítám