Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jsou jako jin a jang, říkají přátelé britského královského páru. Ovšem s dodatkem, že tvoří „naprosto skvělý tým“. Jaké je tedy podle blízkých krále Karla III. a královny Camilly tajemství jejich pevného pouta?

Podle sestry Camilly Annabel Elliot je královna pro svého chotě „skálou“, její kamarádka Lady Lansdowne zase uvádí, že to, že král a královna museli o svou lásku bojovat, jejich pouto jen posílilo.

„Je absolutně loajální a nemá velké výkyvy. A on jí dal všechno. A tím nemyslím všechno tohle (míněno Buckinghamský palác – pozn.), ale… má zájem a znalosti věcí, kterým by nebyla otevřená, kdyby ho nepotkala. Jsou jako jin a jang, opravdu. Jsou to protiklady. Ale funguje jim to báječně,“ doplnila Elliot.

K jejich vztahu se dokonce vyjádřila i princezna Anna, králova sestra, která Camillu zná dlouhé roky. „Její pochopení role (a jaký rozdíl to je pro krále) je absolutně mimořádné,“ vysekla jí poklonu v narážce na pravidla a postupy, jimiž se královská rodina řídí. „Je to role, která pro ni není přirozená, ale dělá to opravdu dobře,“ doplnila.

Všechny zmíněné ženy promluvily v dokumentu BBC, který se ohlíží za prvním rokem Karla III. coby britského krále.

Reklama

Další články

Načítám